Ga naar content
Mijn buurt: 
Rotterdam, Nederland +25.0km
Verander locatie

15.000 euro uitgeloofd voor gouden tip in zaak Don Vrijmoet Den Haag

Op woensdagmiddag 14 november werd in zijn woning aan het Rietveen het lichaam van de 53-jarige Donald (Don) Vrijmoet aangetroffen. Don was jarenlang dakloos, maar had het jaar daarvoor via de zorg een eigen appartement aan het Rietveen gekregen. Na onderzoek bleek dat Don door geweld om het leven was gekomen. De politie vroeg al eerder in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht uw hulp bij het oplossen van deze zaak. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang. Door de hoofdofficier van justitie is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Don Vrijmoet was behoorlijk vereenzaamd door een drugsverslaving en psychoses. Met familie en vrienden had hij eigenlijk geen contact meer. Zijn deur stond regelmatig open waardoor anderen zo bij hem naar binnen konden lopen. Ook kreeg Don regelmatig andere drugsgebruikers over de vloer. Of er door zijn drugsgebruik conflicten speelden of dat hij wellicht schulden, is onbekend. Het kan ook dat hij door zijn psychische problemen ruzie met iemand heeft gekregen. Als er mensen zijn die hierover meer informatie hebben dan hoort de recherche dat heel graag.

Onderzoek
De recherche vermoedt dat hij in zijn appartement aan het Rietveen met een steekwapen is aangevallen. Die steekwonden hebben tot zijn dood geleid. Uit bewakingsbeelden is bekend geworden dat hij 8 november 's middags om half drie nog leefde. Hij deed toen boodschappen aan de Stede vlakbij zijn huis. Daarna heeft hij vermoedelijk rond half 5 nog in het centrum van Den Haag gepind. Zes dagen later is zijn lichaam gevonden. Het exacte tijdstip van overlijden is onbekend, maar de recherche houdt er rekening mee dat hij al enkele dagen overleden was toen hij werd gevonden.

Vragen

De recherche wil graag meer duidelijkheid over de periode tussen donderdag 8 november en woensdag 14 november. Het kan zijn dat er in die periode van 6 dagen bijvoorbeeld ruzie is ontstaan die samenhangt met het overlijden van Don. Ook horen we het graag als mensen in die periode iets opmerkelijks is opgevallen of hebben gehoord rond zijn appartement aan het Rietveen.Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-10000012. Ook het Team Criminele Inlichtingen is in deze zaak bereikbaar via 06-57876279.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: