Ga naar content
Mijn buurt: 
Amstelveen, Nederland +5.0km
Verander locatie

Woningoverval Merwedeplein

De politie is op zoek naar meerdere personen die donderdagmiddag 14 maart 2019 een woning hebben overvallen aan het Merwedeplein in Amsterdam-Zuid.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer, een dan 88-jarige mevrouw, bevindt zich die middag rond 17.00 uur in haar woning aan het Merwedeplein. Ze is bezig in de badkamer als ze opeens een onbekende man in de deuropening ziet staan. Ze vraagt de man wat hij in haar woning doet en hij zegt haar dat ze in de badkamer moet gaan zitten. De man dreigt geweld te gebruiken, mocht het slachtoffer zich bewegen. Ondertussen hoort zij dat er meerdere andere personen in haar woning zijn. De ene man blijft de hele tijd bij haar in de badkamer, terwijl de andere personen haar woning doorzoeken. Op een gegeven moment vluchten alle overvallers.

Later blijkt dat de overvallers een kluis hebben gestolen. In deze kluis bevonden zich vele sieraden van het slachtoffer.

Signalementen

Het slachtoffer heeft twee van de overvallers gezien: de man die bij haar in de badkamer was en één van de personen die zich in de woning bevond. De man bij haar in de badkamer was helemaal vermomd en volledig onherkenbaar. Het slachtoffer kon wel zien dat hij een stevig postuur had en kleiner was dan 1.70 meter. De tweede man die het slachtoffer kort heeft gezien, had een licht getinte huidskleur en donker haar. Het slachtoffer schatte hem jonger dan 25 jaar.

Het slachtoffer denkt, naast de man bij haar in de badkamer, nog meerdere andere stemmen in haar woning te hebben gehoord.

Sieraden

De overvallers hebben een kluis meegenomen en in die kluis zaten sieraden van het slachtoffer. Deze sieraden zijn toevallig voor de overval gefotografeerd, omdat er al een keer eerder onbekende personen in de woning van het slachtoffer zijn geweest. Het onderzoeksteam hoopt dat mensen meer informatie hebben over de sieraden of de kluis waar ze in zaten. Wie heeft de sieraden/kluis bijvoorbeeld ergens gezien? Of weet dat de sieraden mogelijk te koop zijn aangeboden?

Informatie delen

Weet u meer over deze woningoverval, de sieraden of de kluis? Of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening