Ga naar content
Mijn buurt: 
Amstelveen, Nederland +5.0km
Verander locatie

Aanrandingen Amsterdam Zuid en Buitenveldert

De Amsterdamse recherche is op zoek naar een man die verdacht wordt van het plegen van meerdere aanrandingen van jonge vrouwen. De aanrandingen hebben plaatsgevonden in de omgeving van Amsterdam-Zuid en Buitenveldert. Rechercheurs houden er rekening mee dat de man mogelijk al langer actief is.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Afgelopen maanden is er door de recherche al uitgebreid aandacht gevraagd bij het publiek voor een man die verdacht wordt van het plegen van meerdere aanrandingen in 2019 in de omgeving van Amsterdam-Zuid en Buitenveldert. De man is vastgelegd op camerabeelden, die ook getoond zijn in het opsporingsprogramma van AT5 (Bureau 020). Dit heeft nog niet geleid tot het achterhalen van zijn identiteit.

Zedenrechercheurs die het onderzoek doen, zijn erachter gekomen dat er afgelopen jaren met enige regelmaat aangifte is gedaan van soortgelijke aanrandingen in de omgeving. Zo is er in ieder geval in de zomermaanden van 2000, 2008 en 2013 aangifte gedaan door jonge vrouwen of meisjes die op dezelfde wijze door een man zijn aangerand. De slachtoffers zijn overdag tijdens het fietsen door een man op de fiets onzedelijk betast, waarna hij hard wegfietst. Ook zijn er veel overeenkomsten in het opgegeven signalement. Op basis daarvan vermoeden de rechercheurs dat er mogelijk sprake is van dezelfde verdachte. In totaal gaat het om een tiental aangiftes.

 

Vragen

De recherche wil heel graag weten die deze man is. Indien mensen informatie over hem hebben of over dit onderzoek, neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier of via het anonieme tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening