Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
Verander locatie

Schietpartij met twee gewonden

Op dinsdagavond 10 maart rond 21.50 uur loopt een zakelijk geschil uit op een schietpartij, waarbij twee mannen gewond raken.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op dinsdagavond 10 maart spreken vier mannen uit Amsterdam af met twee mannen uit Utrecht om een zakelijk geschil met elkaar te bespreken. Zij treffen elkaar rond kwart voor tien bij een tankstation ‘De Haan’ aan de Beneluxlaan in Utrecht en rijden vervolgens naar de vlakbij gelegen Zeehaenkade. De Amsterdammers rijden in een grijze Volkswagen Polo achter de twee Utrechters, die in een zwarte Volkswagen Polo rijden.

Schietpartij
Op de Zeehaenkade ter hoogte van een braakliggend terrein achter de GEPU gaan de Amsterdammers stevig verbaal in discussie met de Utrechters over het zakelijke geschil. Dan volgt er een schietpartij, waarbij twee Amsterdammers worden neergeschoten. Vervolgens gaan de twee Utrechters er in hun zwarte Volkswagen Polo vandoor. De politie en ambulancedienst worden gewaarschuwd. De twee gewonden worden met diverse schotwonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar opgenomen.


Volkswagen polo
Er wordt direct naar de verdachten in de zwarte Volkswagen Polo uitgekeken, maar de auto met de verdachten wordt niet meer aangetroffen. Die avond houden agenten vier verdachten aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij. Uit onderzoek is vast komen te staan dat zij echter niet bij de schietpartij waren betrokken en zij zijn heengezonden.

De twee niet gewond geraakte Amsterdammers worden als getuige gehoord en hebben een verklaring afgelegd. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de zwarte Volkswagen Polo via de Mauritiuslaan naar de snelweg A12 is gereden en die op is gegaan in de richting van Arnhem.

 

De recherche is nog steeds druk met het onderzoek en heeft de volgende vragen

  • Wie heeft op dinsdagavond 10 maart tussen half tien en tien uur iets opvallends gezien bij het tankstation ‘De Haan’ aan de Beneluxlaan, op de Beneluxlaan zelf of de Zeehaenkade? Zoals al gemeld reden alle betrokkenen in een grijze en in een zwarte Volkswagen Polo.
  • Wie weet mogelijk waar de zwarte Volkswagen Polo na de schietpartij naar toe is gevlucht?
  • Wie weet wie de twee Utrechters mogelijk zijn?

Vragen

Weet u meer over deze schietpartij? Of heeft u meer informatie over de verdachten? Bel dan 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=zYRj1rPWdRw

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening