Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
Verander locatie

Vandalen vernielen school met vuurwerk

Een groep van drie mannen heeft in de kerstvakantie met vuurwerk vernielingen aangericht bij basisschool De Evenaar in Nieuwegein. Met knalvuurwerk is de voordeur vernield. Op zondagavond 29 december verschijnen er drie mannen bij de ingang van de school. Ze leggen knalvuurwerk op de deurklink en steken het aan. Na een aantal pogingen hebben ze het voor elkaar gekregen om een gat en barsten in de ruiten te maken.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Dader 1
Ogenschijnlijk licht getinte jongeman, normaal tot iets stevig postuur. Hij draagt een zeer opvallende gewatteerde camouflagejas in de kleuren, zwart, donkergrijs en oranje en met horizontale stiknaden, lichte spijerbroek en witte sneakers. Onder zijn jas draagt hij waarschijnlijk een zwarte hoodie, waarvan hij de capuchon over zijn hoofd heeft.

Dader 2
Blanke jongeman, slank postuur. Hij draagt een blauwe jas met capuchon en een donkere baan over de helft van zijn mouwen en het schoudergedeelte, een wit logo op de linkerborst en rechter schouderblad dus mogelijk van het merk The North Face, zwarte broek, witte Nike sneakers. Hij heeft een zwart buideltje kruiselings over zijn schouder, waarin hij vuurwerk heeft zitten.

Dader 3
Komt niet in beeld, is alleen kort een hand van te zien

Dader 4
Blanke jongeman, normaal postuur. Hij draagt een zwart/groen gemêleerde camouflagejas met capuchon met voorop op zijn buik zeer opvallend een zwart gedeelte met daarop een witte tekst. Onder de jas draagt hij kennelijk een donkere hoodie met een capuchon, die hij over zijn hoofd heeft, zwarte broek, donkere sneakers waarvan de voorste helt lichter is dan de achterste helft, witte veters.

Vragen

We tonen beelden van de vermomde daders. Zij komen dan wel niet met hun gezichten in beeld, maar mensen moeten hen toch aan hun opvallende jassen kunnen herkennen! Wie weet wie het zijn?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=qG1AOhil_es

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening