Ga naar content
Mijn buurt: 
zaandam +5.0km
Verander locatie

Bedreiging Oostzaan

Op maandag 26 augustus 2019 werd op een auto die geparkeerd stond op een oprijlaan aan de Haal in Oostzaan meerdere malen geschoten met een vuurwapen. De 60-jarige bewoner en eigenaar van de auto constateerde de kogelinslagen rond 08.00 uur en alarmeerde direct de politie.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Van de vermoedelijke schutter zijn beelden beschikbaar. Op beelden is te zien dat een man rond 02.08 uur het erf aan de Haal oploopt en in zijn hand een vuurwapen vast heeft. 

Woensdag 11 september werd een handgranaat aangetroffen bij het bedrijf van de Oostzaner. Het explosief lag nabij de fietsenstalling voor het bedrijf aan de Ambacht en werd ’s morgens ontdekt door medewerkers van het bedrijf.

Vrijdag 13 september trof de Oostzaner een handgranaat aan op een andere auto die hij op zijn naam heeft staan. Hij ontdekte de handgranaat toen hij de auto parkeerde voor zijn bedrijf aan de Ambacht in Oostzaan. Maar vermoedelijk werd de handgranaat al op een eerder moment die dag op de auto geplaatst. Waarschijnlijk gebeurde dit die middag rond 13.50 uur van het AZ trainingcomplex in Wijdewormer.

Op beelden is te zien dat rond 13.50 uur een BMW het parkeerterrein op komt rijden, doorrijdt tot het eind en parkeert naast de auto van het slachtoffer. Vervolgens stapt er iemand uit en lijkt het alsof deze persoon iets op de auto van de Oostzaner legt. 
 

 

Vragen

De polities op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over deze incidenten. Ook doet de politie onderzoek naar eventuele linken met de voetbalclub OFC.

Wij begrijpen dat eventuele tipgevers liever anoniem willen blijven en dat kan.  Meld Misdaad Anoniem (M)is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. U meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving.

M. is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.

Maar getuigen kunnen ook bellen met TCI (Team Criminele Inlichtingen). Informatie is namelijk het kapitaal van de politie. Daarom wil de politie graag met u in gesprek, zeker als het zware criminaliteit betreft. Dit gesprek is vanaf het eerste moment strikt vertrouwelijk. Weet u van een ernstig misdrijf dat heeft plaatsgevonden of gaat plaatsvinden of hebt u hierover sterke vermoedens? Dan kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen via telefoonnummer 079-3458 999. 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening