Ga naar content
Mijn buurt: 
Zaanstreek +25.0km
Verander locatie

getuigenoproep zware mishandeling Jan Maijenstraat

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november 2019 wordt in een woning aan de Jan Maijenstraat in Amsterdam-West een man ernstig mishandeld. Het toen 50-jarige slachtoffer raakt hierbij dusdanig gewond dat hij vervolgens twee weken in coma ligt. Het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt, is dringend op zoek naar mensen die meer over de mishandeling weten en wil vooral twee specifieke getuigen graag spreken.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer is die nacht op bezoek bij een vriendin die woonachtig is in een appartement op de Jan Maijenstraat. Rond een uur of 02.15 uur zitten het slachtoffer, de vriendin en een kennis van haar samen in de woonkamer als op een gegeven moment iemand op de voordeur klopt. Het slachtoffer loopt naar de voordeur toe en daarna horen de vriendin en haar kennis opeens een koop kabaal uit de hal van het appartement komen. Snel gaat de kennis poolshoogte nemen en ziet dan tot zijn grote schrik dat het slachtoffer mishandeld wordt door een aantal onbekende mannen. Omdat de kennis bang is dat hij misschien ook in elkaar geslagen zal worden, rent hij in eerste instantie weg. Als hij vrijwel meteen weer terugkomt, ligt het slachtoffer zwaargewond en bewusteloos in de gang. De mannen zijn vertrokken. De vriendin schakelt direct hulpdiensten in en een ambulance brengt het slachtoffer met spoed over naar het ziekenhuis. Daar blijken zijn verwondingen zeer ernstig te zijn en hij ligt dan ook twee weken in coma.

Aanleiding mishandeling onbekend
Momenteel is het slachtoffer gelukkig weer bij bewustzijn, maar kan helaas niet goed vertellen wat er die nacht precies gebeurd is en of hij enig idee heeft waarom dit hem is overkomen. Ook voor het rechercheteam dat uitgebreid onderzoek naar de mishandeling doet, blijft het onduidelijk wat in deze zaak de aanleiding is geweest en waarom de mannen het slachtoffer zo heftig in elkaar geslagen hebben.

Vragen

Oproep aan getuigen: vriendin & kennis specifiek
Het rechercheteam komt daarom graag in contact met mensen die eventueel meer informatie hebben. Heeft u mogelijk iets gezien of gehoord van de mishandeling, maar dit nog niet met de politie gedeeld? Doe dit dan alsnog. Daarnaast zoekt het team ook de vriendin van het slachtoffer en haar kennis. Politieagenten hebben vlak na de mishandeling uiteraard met de twee gesproken, maar daarna is het rechercheurs helaas niet meer gelukt om op reguliere wijze in contact met ze te komen. De hoop is dat deze getuigenoproep de vriendin en haar kennis bereikt en dat ze zich bij de politie komen melden.

Contact met de politie
Bent u getuige geweest van deze zeer zware mishandeling of denkt u andere relevante informatie te hebben? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening