Ga naar content
Mijn buurt: 
leiden +5.0km
    Verander locatie

    Coldcase Lieneke Troost

    Op woensdag 5 mei 1993 wordt de 63-jarige Lieneke Troost overleden in haar woning aan de Kerckwervelaan in Oegstgeest aangetroffen.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Uit onderzoek is gebleken dat zij door geweld om het leven is gekomen. Van Lieneke is bekend dat zij lichamelijk afhankelijk is en de hele dag hulp krijgt van particuliere verzorgers vanuit een instelling. Nabestaanden willen graag weten wat er met haar is gebeurd. Er wordt een reconstructie van haar leven getoond. Het Openbaar Ministerie heeft 15.000 euro beloning voor de gouden tip ter beschikking gesteld.  Uit onderzoek is gebleken dat er een behoorlijke hoeveelheid dierenharen in haar woning zijn aangetroffen, op het bed en nachtjapon. Verder is het merkwaardig dat een rood kussen dat in bed lag, nat was. Het slachtoffer kon zichzelf niet omdraaien in bed. Vermoedelijk is dus door handelen van de dader dit rode kussen nat geworden. Verder was het bekend dat mevrouw Troost contant geld in huis had, om de particuliere verzorgers mee te betalen. 

    Vragen

    Heeft u informatie over deze zaak?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06-57876279. 

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening