Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
Verander locatie

Gewapende overval Kruidvat IJsselstein

Op vrijdagavond 13 maart tegen 20.00 uur pleegt een jongeman een gewapende overval op het Kruidvat aan De Biezen in IJsselstein. Hij bedreigt een medewerkster met een pistool en gaat er met een geldbedrag vandoor. De overvaller is geheel donker gekleed, maar wat het meest aan hem opvalt, is dat hij om beide pinken een pleister of verbandje heeft.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op vrijdagavond 13 maart haalt een medewerkster van de Kruidvat aan De Biezen in IJsselstein tegen 20.00 uur een stelling, die voor de winkel op straat staat, naar binnen omdat de winkel zo gaat sluiten. Net voor haar uit loopt een jongeman met een capuchon over zijn hoofd gehaast de winkel binnen. Wat zij niet ziet is dat de man een pistool in zijn rechterhand heeft. De overvaller loopt direct naar de kassa. Achter de kassa staat een medewerkster te praten met een andere collega, die voor de balie staat. Die collega schrikt zich een ongeluk en rent bij de balie weg. De caissière schrikt niet minder hard en duikt weg. De overvaller richt het pistool op haar en eist geld, terwijl hij dat doet stapt hij gestrest heen en weer voor de kassa. De medewerkster die de stelling binnenhaalde, ziet dat er een overval gaande is en stapt heel moedig op de overvaller af om hem tot rust te manen. Als het hem kennelijk te lang duurt, slaat hij nog met zijn pistool op de kassalade en de balie. Het lukt de caissière dan om de kassalade te openen, zij gooit het briefgeld op de balie, waar de overvaller het vanaf pakt. Vervolgens rent hij weg rechtsaf de zaak uit en vlucht in de richting van de snackbar. Al met al is de overvaller 28 seconden in de zaak geweest.

De overvaller is helemaal donker gekleed, maar er zijn drie dingen die aan hem opvallen. Hij heeft het witte snoertje van zijn earpods vanaf zijn telefoon in zijn linker broekzak voorlangs lopen en ter hoogte van zijn rechterbroekzak gaat het snoertje omhoog zijn jas in. Wat veel meer opvalt is dat hij om zowel zijn linker- als om zijn rechterpink een pleister of verbandje heeft.

De overvaller is een blanke jongeman, slank tot normaal postuur, rond de 1.75-1.80 meter. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met capuchon en met horizontale stiknaden en een klein logo op de linker bovenarm, zwarte broek, zwarte Nikesportschoenen met wit Nike-logo en witte zoolrand. Vooral de pleisters/verbandjes om zijn beide pinken zijn superopvallend.

Wie meent te weten wie de overvaller mogelijk is? Kennelijk had hij rond 13 maart kleine verwondingen aan zijn beide pinken omdat daar pleisters of verbandjes omheen zitten. Dat zou inmiddels hersteld kunnen zijn, maar mogelijk dat iemand zich dat herinnert.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening