Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Nog veel onduidelijk rond dood Nasim Namutebi: wie weet meer over haar laatste uren?

  Donderdagavond 29 oktober 2020 troffen voorbijgangers op de rijbaan aan de Reigersbosdreef in Amsterdam-Zuidoost de zeer zwaargewonde Nasim Namutebi aan. Het letsel van de 34-jarige vrouw was zo ernstig dat ze daar enkele minuten later overleed. Ondanks uitgebreid onderzoek van de recherche staat na ruim een half jaar nog steeds niet vast wat Nasim precies is overkomen die avond. In de hoop de onderste steen in de zaak toch boven te krijgen, doet de politie opnieuw een dringende oproep aan iedereen die mogelijk informatie heeft over de laatste uren en daaropvolgende dood van Nasim om zich te melden.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Nasim werd rond 19.30 uur in haar eentje op de rijbaan door de voorbijgangers aangetroffen en die alarmeerden meteen agenten in een politiebureau in de directe omgeving. De daarop verleende eerste hulp mocht helaas niet meer baten, Nasim kwam ter plekke te overlijden.

  Toedracht onbekend
  Hoe Nasim zo zwaargewond raakte, is helaas nog niet duidelijk. Haar ernstige hoofdletsel wijst op een aanrijding. Maar hoe dat dan gegaan zou zijn, op welke manier het slachtoffer op de weg is beland en of de betrokken bestuurder hier iets van gemerkt heeft, weet de recherche niet. Uiteraard komen rechercheurs graag in contact met eventuele getuigen van een aanrijding. Het was die avond donker en regenachtig buiten, maar mogelijk heeft iemand toch iets belangrijks gezien en/of gehoord. Hetzelfde geldt voor mensen met andere informatie over de dood van Nasim en/of de uren die daaraan vooraf zijn gegaan.

  Laatste uren slachtoffer
  Uit onderzoek is gebleken dat Nasim die donderdagavond tussen 17.00 uur en 18.00 uur boodschappen deed in een supermarkt aan het Ruiseveenpad, ook in Amsterdam-Zuidoost. Daarna bracht ze een bezoek aan een vriendin en vertrok daar omstreeks 19.00 uur weer. Nasim gaf op dat moment aan opnieuw naar de supermarkt te gaan, ze was toen onder invloed van alcohol. Een getuige heeft verklaard rond die zelfde tijd een dronken vrouw te hebben gezien ter hoogte van de bushalte bij het politiebureau aan het Remmerdenplein. Deze vrouw voldeed aan het signalement van Nasim en liep op een gegeven moment op een man met een breed postuur af op straat. Ze vroeg schreeuwend aan deze man ‘waar is hier de bus’ of iets in die richting.

  Wat Nasim hierna heeft gedaan, is niet duidelijk. Mogelijk heeft de man waar Nasim op straat naartoe liep gezien welke kant ze op ging en de recherche komt dus graag met hem in contact. Heeft u Nasim ook gezien/gesproken of misschien op beeld staan (van een dashcam bijvoorbeeld), maar dit nog niet gedeeld met de politie? Neem dan alsnog contact op. Het slachtoffer betreft een vrouw van 34 jaar oud, 1.68 meter lang en met een donkere huidskleur. Zij droeg die avond:

  • Een jas van Frocella Donna met bontkraag;
  • Een witte spijkerbroek;
  • Een zwarte sjaal als hoofddoek;
  • Zwarte schoenen;
  • Ze liep met twee tassen over straat, een Albert Heijn-tas en een groene handtas.

  Vragen

  Alle informatie over deze zaak is welkom bij de recherche. Zaken die voor u misschien niet interessant lijken, kunnen voor de recherche heel relevant zijn. Weet u mogelijk meer? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=hTOq1x0A8ow

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening