Ga naar content
Mijn buurt: 
bilthoven +5.0km
  Verander locatie

  Woninginbraak en betalen met gestolen pas

  In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart wordt tussen 00.45 uur en 5.30 uur ingebroken in een woning aan de Veldlaan in Groenekan. Daarbij worden onder andere drie telefoons en een portemonnee met bankpassen gestolen. Met één van de bankpassen wordt vervolgens op drie plekken in Utrecht contactloos betaald. Op twee van die locaties wordt de pinner op bewakingsbeeld vastgelegd.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Vroeg in de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart, gaan de bewoners van een huis aan de Veldlaan in Groenekan naar bed. Ze doen alles op slot en gaan dan slapen.

  In de ochtend staat een van de bewoners op om naar zijn werk te gaan. Als hij rond 6.15 uur beneden komt, blijken zijn privé- en werktelefoon verdwenen. Als hij zijn vrouw wakker maakt, ontdekt ook zij dat haar telefoon weg is. Als de bewoners vervolgens verder kijken, blijkt ook de portemonnee van de bewoonster met daarin onder andere haar bankpassen te zijn gestolen.

  Zij laten de bankpassen blokkeren, maar er is vóór die tijd al contactloos met de bankpassen betaald: rond 5.40 uur bij het Essotankstation aan de Einsteindreef in Utrecht, rond 6.05 uur op het station Zuilen in Utrecht en rond 6.30 uur bij de AH to go in de Stationshal in Utrecht. Gezien het eerste tijdstip dat één van de gestolen bankpassen is gebruikt, moet er dus in de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart tussen 00.45 uur en 05.30 uur zijn ingebroken.

  Op de plekken waar de verdachte heeft gepind, zijn bewakingsbeelden waarop een man te zien is die pint op dezelfde tijdstippen als dat de pas gebruikt is.

   

   

  Signalement

  • Man van middelbare leeftijd
  • 40 - 50 jaar oud
  • Witte/lichte huidskleur
  • Rond 1.70 meter lang
  • Normaal postuur
  • Zwarte The North Face jas
  • Vaalgrijze spijkerbroek
  • Beige, halfhoge schoenen
  • Grijze wollen muts, met horizontale donkere banen rondom

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=hIDMiGzWlEI

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening