Ga naar content
Mijn buurt: 
hendrik-ido-ambacht +5.0km
  Verander locatie

  Onderzoek naar reeks incidenten Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht

  Een reeks geweldsincidenten in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Een groot team onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoekt deze incidenten. Een van de scenario's is dat er een conflict is ontstaan nadat een partij cocaïne op 28 juli 2021 door de douane is onderschept in de haven van Antwerpen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Zwijndrecht
  Vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus rond 03.30 uur reed een auto tegen een bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht. Deze auto vloog vervolgens in brand met grote schade aan het pand tot gevolg. Uit camerabeelden blijkt dat de verdachten er vervolgens in een andere auto vandoor gingen.

  Alblasserdam
  In nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus vond er rond 1.30 was er een enorme knal te horen bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam. Er brak brand en de schade was groot
  Korte tijd later werd bij een woning op de Merelstraat een mogelijk explosief aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit veiliggesteld en onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg zijn de bewoners direct naast deze woning ergens anders ondergebracht. 

  Een dag later, zaterdag 28 op zondag 29 augustus rond 3.30 uur, brak er een brand uit bij een bedrijfspand aan de Edisonweg in Alblasserdam. Er zijn aanwijzingen dat het ook hier om brandstichting gaat.

  Edisonweg (foto: politie, schade aan pand Edisonweg)

  Hendrik Ido Ambacht
  Na onderzoek is gebleken dat in de nacht van vrijdag 27 op 28 augustus een woning aan de Tromplaan vermoedelijk is beschoten. Er zat een inslag in een ruit. Een vuurwapen is in de omgeving gevonden en veiliggesteld.

  Vragen

  Informatie?
  Heeft u iets opvallends gezien? Heeft u camerabeelden of andere informatie wat van belang is voor het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met agenten? Bel dan de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Wilt u vertrouwelijk info delen? Dit kan bij Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 06-20740912.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: