Ga naar content
Mijn buurt: 
Maassluis, Maassluis, Zuid-Holland +5.0km
  Verander locatie

  Ruiten bij persfotograaf ingegooid, daders gezocht

  Vrijdag 14 mei rond negen uur in de avond worden ruiten van een woning in de wijk Holy Noord in Vlaardingen ingegooid. Het is de woning van een persfotograaf en de schrik zit er bij hem natuurlijk goed in. De politie heeft beelden van de twee mogelijke daders. Wie herkent hen of hun auto's?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Helaas heeft de politie nog weinig tips binnengekregen over de verdachten van deze zaak. Achter de schermen wordt er natuurlijk alles aan gedaan om deze zaak op te lossen. Daarvoor is uw hulp ook dringend nodig. Mogelijk herkent u de verdachten op deze camerabeelden.Op de beelden zien we dat rond tien voor negen in de avond een rode bestelbus de straat waar de persfotograaf woont, inrijdt.

  De rode bus rijdt vervolgens achter de Volkswagen aan. We hebben het vermoeden dat de bestuurders van deze auto’s betrokken zijn geweest bij het incident.

  Ook hebben we beelden ontvangen van twee mannen die zich rond negen uur op de desbetreffende locatie vinden. Even later zien we op de beelden dat er twee mannen met bivakmutsen wegrennen. Het is opvallend dat een van deze mannen dezelfde soort  schoenen donkere sneakers met witte zolen) lijkt te dragen als de mannen zonder bivakmutsen. Mogelijk gaat het dus om dezelfde personen.

  De politie en het OM vinden het heel belangrijk dat journalisten en fotografen hun werk kunnen doen zonder dreiging en agressie. Er wordt daarom ook hoge prioriteit gegeven aan opsporing en vervolging in geval van geweld tegen journalisten.

  Herkent u deze mannen?

  Wie heeft deze mannen gezien of herkent ze? Mogelijk heeft u ze zien wegrennen of de auto’s zien in- en uitstappen of weet u wie ze zijn. Wellicht herkent u ze dus aan de schoenen die ze aanhadden. Een van de mannen had donkere sneakers met opvallend witte zolen. 
  Ook zijn we benieuwd of mensen de rode bestelbus en grijze Volkswagen Golf in de buurt hebben gezien. Wellicht heeft u meer informatie over de kentekens? Aarzel niet en bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening