Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  15.000 euro beloning voor gouden tip dodelijk steekincident Jongkindstraat

  In de nacht van vrijdag 23 juli op zaterdag 24 juli kwam de 27-jarige Rotterdammer Daniël Anches om het leven bij een steekincident aan de Jongkindstraat. Diezelfde avond werden drie mannen van 40, 42 en 32 aangehouden. Een van hen is inmiddels vrijgelaten, maar politie en justitie denken nog steeds dat ze alle drie betrokken zij bij het overlijden van Daniël. Een groot onderzoeksteam probeert te achterhalen wat er die avond precies gebeurd is. Nieuwe getuigen en camerabeelden kunnen daarbij van groot belang zijn. Vanavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, waarin een beloning van 15.000 euro wordt uitgeloofd voor de gouden tip.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op de Jongkindstraat, bij de boogjes die de weg scheiden van de Rochussenstraat, wordt vaak door groepjes mensen gechilld. Vrijdag 23 juli was dat ook het geval. Zeer waarschijnlijk is er een ruzie ontstaan, die rond 00.20 uur uitmondde in een steekpartij. Drie betrokkenen personen raakten gewond. Ondanks de inzet van de toegesnelde hulpdiensten overleed de 27-jarige Daniël ter plaatse. Een 42-jarige man liep een zware verwonding op en is direct naar het ziekenhuis gebracht. De derde betrokkene, een 40-jarige Rotterdammer, raakte lichtgewond. Onder leiding van het Openbaar Ministerie werd direct een onderzoek gestart.

  Drie aanhoudingen
  Tijdens het onderzoek werd aan de Jongkindstraat een mes aangetroffen, dat is in beslag genomen. Later die fatale nacht werden de twee gewonden aangehouden in het ziekenhuis voor hun betrokkenheid bij het incident. Daarnaast werd een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd. De rol van de drie verdachten wordt onderzocht.

  Help antwoorden vinden
  Voor het onderzoek naar dit dodelijke steekincident zijn veel sporen veiliggesteld, camerabeelden bekeken, is met getuigen en verdachten gesproken en informatie verzameld, maar er is nog veel onduidelijk over wat er precies gebeurd is die nacht. Daarom looft het Openbaar Ministerie een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip.
  Heeft u in die nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juli iets gezien wat relevant kan zijn voor het onderzoek, heeft u iets gehoord, heeft u meer informatie of misschien zelfs camera- of dashcambeelden die u nog niet met ons gedeeld heeft? Help ons antwoorden te vinden voor de nabestaanden en neem contact met ons op. 

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=H_chrVV-Bhs

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: