Ga naar content
Mijn buurt: 
3605 Maarssen, Nederland +5.0km
  Verander locatie

  Neppakketbezorger steelt auto van 88-jarige man

  Een man die zich voordoet als pakketbezorger belt aan bij een 88-jarige man in Utrecht. Hij weet de woning binnen te komen, steelt de autosleutel en gaat ervandoor in de Suzuki Swift van het slachtoffer.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het slachtoffer woont aan de Timmerstraat in de Utrechtse wijk Pijlsweerd. Op maandagmiddag 15 november gaat de voordeurbel. Er staat een man voor de deur met een kerstpakket voor zijn dochter, die overigens niet op dat adres woont. De bezorger loopt de woning in en zet het pakket in de woonkamer. Wat zich dan precies afspeelt, heeft de politie niet duidelijk kunnen krijgen, maar wel dat de bezorger kasten doorzoekt.

  Autosleutel
  Kennelijk weet de man zijn hand te leggen op de autosleutel van de bewoner. Hij verlaat de woning, loopt naar de auto en stapt in. Het slachtoffer zegt dan nog dat hij niet in zijn auto mag gaan zitten. De man stapt dan uit, het slachtoffer gaat zijn woning weer in, maar dan stapt die bezorger tóch weer in de auto en rijdt ermee weg.

  Gezondheid
  Toeval of niet; sinds de diefstal is de gezondheid van het slachtoffer ernstig achteruit gegaan. Zijn kinderen houden er rekening mee dat hij binnenkort komt te overlijden. Hij vraagt steeds of zijn auto al terecht is.

  Suzuki Swift
  Het gaat om een antracietgrijze Suzuki Swift van 12 jaar oud met kenteken 17-HSG-6, al is het goed mogelijk dat er inmiddels andere kentekenplaten op zitten. De politie hoort graag van u als u de auto ergens heeft zien rijden of staan na maandag 15 november.

  Als u op maandagmiddag 15 november op de Timmerstraat heeft gezien dat iemand met een pakket bij het slachtoffer voor de deur stond en even later wegreed in de auto, geef dat dan ook zeker door.

  Lege doos
  De doos die de dief als zogenaamd kerstpakket kwam brengen was een lege cadeaudoos van Hakal Hajar Glass. (zie foto). Er zouden zes luxe theeglazen met een gouden rand in moeten zitten.

  Vragen

  Heeft u de Suzuki ergens gezien? Of heeft andere informatie heeft die kan helpen deze dief te vinden, bel dan met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening