Ga naar content
Mijn buurt: 
heerenveen +5.0km
  Verander locatie

  Oplichtingszaak door fraude met bankpas in Heerenveen

  Een inwoner van de Knipe, gemeente Heerenveen, kreeg op 10 december 2020 een telefoontje van iemand die zich uitgaf als 'medewerker' van de alarmlijn van de ING. Er werd hem verteld dat er fraude gepleegd zou worden met zijn bankrekening.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De zogenaamde medewerkster van de alarmlijn vertelde dat er van alles fout ging met de bankrekening van het slachtoffer en dat er fraude werd gepleegd. Het slachtoffer moest de app waarmee hij kan internetbankieren van zijn telefoon verwijderen en zijn pinpas- en creditcard op een bepaalde manier doorknippen. Een koerier kwam de passen ophalen en later die dag zou hij een nieuwe bankpas ontvangen.

  Koerier
  Even later kwam er een koerier, gekleed in een jas van PostNL, bij hem aan de deur om de passen op te halen. De koerier die de nieuwe pas zou brengen is die dag niet gekomen. Ook de volgende dag werd de nieuwe bankpas niet gebracht. Het slachtoffer nam contact op met de klantenservice van de ING en kwam er achter dat hij was opgelicht. Er was een groot geldbedrag van zijn rekening opgenomen.

  Beelden
  De bewakingscamera van een geldautomaat in Heerenveen maakte opnames van de verdachte die met de gestolen passen geld opnam. Deze beelden worden onderaan deze pagina weergegeven. Wie herkent deze pinner? Deel uw informatie via onderstaand tipformulier of neemt contact op met de Opsporingstiplijn 0800 - 6070.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening