Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterdam, Nederland +10.0km
Verander locatie

Beroving in Engelsesteeg

Op donderdag 20 augustus 2020 omstreeks 01.15 uur ‘s nachts wordt in de Engelsesteeg een toerist beroofd door drie mannen onder bedreiging van een mes. De politie geeft beelden vrij van twee verdachten die bij de diefstal betrokken zijn en waarvan de identiteit nog onbekend is.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De beroving vindt plaats nadat het drietal bij de Nieuwendijk ter hoogte van de Engelsesteeg in aanraking komt met het slachtoffer. De toerist wordt ingesloten in de steeg door drie belagers, die hem bedreigen met een mes. Een van de verdachten heeft een paraplu bij zich waarmee hij prikkende bewegingen richting het slachtoffer maakt. Dan grijpen ze hardhandig zijn portemonnee en gaan ervan door. 

Signalement
Drie verdachten zijn zowel voor, tijdens als na de diefstal te zien op bewakingsbeelden. Een van hen is inmiddels aangehouden. Op basis van het beeldmateriaal zijn de volgende signalementen opgesteld van de twee verdachten van wie de identiteit nog onbekend is:

Verdachte 1:
Man;
Circa 18 jaar oud;
Donker getinte huidskleur;
Lichtkleurige jas;
Groenige broek;
Donkere pet met lichtkleurig embleem .

Verdachte 2:
Man;
Circa 18 jaar oud;
Licht getinte tot donkere huidskleur;
Normaal postuur;
Zwarte jas met licht embleem op linker borst;
Zwarte trainingsbroek;
Zwarte schoenen.

Informatie delen
Herkent u de verdachten of heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening