Ga naar content
Mijn buurt: 
Oude Westen Rotterdam +5.0km
Verander locatie

Beloning van €7500 voor vuurwerkincidenten Rotterdam-Lombardijen

In het onderzoek naar ten minste zeven incidenten met vuurwerkbommen tussen oudjaarsdag en zondag 3 januari is een beloning uitgeloofd van €7500,- voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s). Opsporingsprogramma's Bureau Rijnmond en Crime Desk besteden aandacht aan de zaak. Wanneer de daders zich niet melden toont Crime Desk volgende week de beelden waarop ook de verdachten te zien zijn.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De eerste van de reeks incidenten die onderzocht wordt is de brandstichting bij een school aan de Catullusweg op oudjaarsavond. Rond 23.15 uur zorgde een vuurwerkbom voor een ravage in een lokaal. De brand was snel geblust, maar de schade is groot.

Toen een politieauto na de jaarwisseling rond 00.25 uur over de Dantestraat reed, kreeg ze vanuit een grote groep jongeren een molotovcocktail toegeworpen. De brandbom explodeerde op vijf a tien meter van de auto. De jongeren bleven niet staan om de gevolgen af te wachten.
Een paar uur later, op 1 januari rond 03.45 uur, was een school aan de nabijgelegen Horatiusstraat het doelwit. Een explosie zorgde voor schade aan de ingang en de hal.

Nog vier incidenten
Tussen zaterdagavond 2 januari 22.00 uur en zondagochtend 02.30 uur werd op nog vier plekken in de wijk zwaar vuurwerk gebruikt voor explosies die voor grote schrik en aanzienlijke schadeposten zorgde. Aan de Dantestraat vlogen de ruiten van een gemeentepand eruit en ontstond brand. Er vielen gelukkig geen gewonden.  Wel moesten meerdere bewoners van de bovengelegen appartementen tijdelijk hun woning uit.

Beloning
Inmiddels is er sporen- en buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden veiliggesteld van de verschillende incidenten. Er worden overeenkomsten gezien, onderzocht wordt nog of er daadwerkelijk samenhang is. Bij twee van de incidenten zouden drie mannen in donkere kleding en met capuchons over hun hoofden zijn gezien die wegrenden. De recherche kan echter nog meer informatie gebruiken. De hoofdofficier van justitie van openbaar ministerie Rotterdam looft daarom een beloning uit van €7500.- voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s). 

Vragen

Mensen die meer informatie denken te hebben over de verantwoordelijken voor deze levensgevaarlijke acties of camerabeelden hebben die ze nog niet gedeeld hebben met de politie, worden gevraagd contact op te nemen.
Dat kan via onderstaand tipformulier, maar ook anoniem via 0800-7000. Wil je liever een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen? Bel 088 - 661 77 34 of kijk hier voor meer informatie

Verdachte situatie? Bel 112
Politie en gemeente hebben inmiddels het toezicht in de wijk verscherpt. Er wordt zichtbaar en onzichtbaar extra gesurveilleerd en er zijn mobiele camera’s geplaatst. Zie je een verdachte situatie? Bel altijd 112.

copyright Jeffrey Jacobs/Nieuws op Beeld

* foto: copyright Jeffrey Jacobs/Nieuws op Beeld

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=2ffljsX-IlI

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening