Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
  Verander locatie

  Maaltijdbezorger beroofd in Houten

  Op zaterdagavond 26 juni wordt een maaltijdbezorger op de Galerijmuur in Houten door twee straatrovers gedwongen om met zijn scooter te stoppen. De twee beroven hem van zijn portemonnee en gaan er te voet vandoor in de richting van de Kapelmuur.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op zaterdagavond 26 juni is een 17-jarige jongen uit Houten als maaltijdbezorger aan het werk voor een restaurant in Houten. Rond 18.15 uur levert hij een bestelde maaltijd af bij een woning aan de Galerijmuur. Als hij vervolgens over de Galerijmuur terug rijdt in de richting van het restaurant, wordt hij op de Galerijmuur ter hoogte van de basisschool De Wissel, door twee jongens tegengehouden. Terwijl één van de jongens voor hem blijft staan zodat hij niet met de scooter verder kan rijden, berooft de ander hem van zijn portemonnee met daarin het geld van de afgerekende maaltijden. Daarna rennen de twee straatrovers weg in de richting van de Kapelmuur.

  Het slachtoffer rijdt daarna naar het restaurant waar hij voor werkt en vertelt wat hem net is overkomen. Zijn werkgever belt daarop direct de politie.

  De twee straatrovers zijn jongens met een getinte huidskleur, de één is rond de 1.78 meter en de ander beduidend langer, zo rond de 1.90 meter. Eén van hen draagt een grijze jas en de ander een zwarte The North Facejas (slachtoffer weet niet meer welke van de verdachte wat precies droeg) en verder dragen beiden een donkere broek en een mondkapje.

  Vragen

  Wie is getuige geweest van de straatroof of weet wie de straatrovers mogelijk zijn? De twee vallen op door hun lengteverschil (de één ongeveer 1.78 meter, de ander rond de 1.90 meter). Zij renden weg in de richting van de Kapelmuur, dus mogelijk dat zij uit die omgeving komen.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening