Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
  Verander locatie

  Man vanwege seksuele geaardheid mishandeld

  Een man heeft afgelopen woensdag (23 juni) de schrik van zijn leven gekregen in het Utrechtse park Transwijk. Een groepje jongeren wilde de man van een bankje krijgen vanwege zijn seksuele geaardheid. Toen hij bleef zitten, werd hij in elkaar geslagen. Het gaat om zo'n vijf jongeren die de man rond 15.45 uur mishandelden. Daarna zijn ze in onbekende richting gevlucht. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, de politie is op zoek naar getuigen

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op woensdagmiddag 23 juni rond kwart voor vier zit een 43-jarige man uit Utrecht in het park Transwijk in Utrecht op een bankje. Hij ziet dat een bankje verderop een jongen in een rood trainingspak zit en dat tegenover hem op een bankje twee mannen zitten. De Utrechter ziet dat er een jongen met een petje met aan de zijkanten groene en bruine strepen naar de een van de jongens loopt. De twee jongens spreken met elkaar, waarna er nog een jongen naar hen toekomt, deze gezette jongen draagt een zwarte jas, gevolgd door een vierde jongen, met een zwart trainingspak en een vijfde jongen met een grijs trainingspak.

  De Utrechter ziet dat de twee mannen die tegenover hem op het bankje zaten, naar hem toe komen lopen en hem aanspreken. Daarbij maken zij opmerkingen over zijn seksuele geaardheid, waarna de twee weglopen en één van hen weer op het bankje tegenover de Utrechter gaat zitten.

  De vijf jongens een bankje verderop hebben het gesprek kennelijk opgevangen, want zij spreken de Utrechter daarover aan. Zij belanden in een discussie, waarbij de jongens in niet mis te verstane woorden duidelijk maken dat de man weg moet gaan. Daarbij bedreigen zij hem verbaal met de dood. Het slachtoffer voelt zich dermate bedreigt, dat hij besluit 1-1-2 te bellen. Daarop vallen twee van de jongens hem aan, waarbij hij op meerdere plaatsen op zijn lichaam wordt geschopt. Het lukt hem wonder boven wonder om zijn telefoon vast te houden en 1-1-2 te bellen. Als de vijf dat door hebben, gaan zij er te voet vandoor in de richting van het voetbalveld in park Transwijk (dus richting Koningin Wilhelminalaan / 5 Meiplein).

  Meerdere politie-eenheden gaan die kant op en agenten spreken nog met verscheidene jongens in het park, maar geen van hen blijkt bij de mishandeling te zijn betrokken. Het slachtoffer houdt buiten de grote schrik, pijnlijke plekken aan zijn handen en schouder aan de mishandeling over en doet aangifte.

  Vragen

  Wie is getuige geweest van de mishandeling van het slachtoffer? Daarbij nadrukkelijk een oproep aan de twee mannen die aanvankelijk tegenover het slachtoffer op een bankje zaten en de mishandeling mogelijk hebben gezien.

  Wie herkent de verdachten aan de hand van hun signalementen? De vijf vallen op door hun groepssamenstelling van vooral jongens met een licht getinte huidskleur, rond de 17/18 jaar, gekleed in voornamelijk trainingspakken (rood, zwart, grijs) en mogelijk dat zij wel vaker in of in de buurt van park Transwijk rondhangen.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening