Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
  Verander locatie

  Meisje van fiets en tas beroofd

  Op zondagavond 27 juni rond 22.30 uur wordt een 16-jarig meisje uit Houten op het Castellumpad bij de tunnel onder station Houten Castellum door drie jongens van haar fiets en haar tas beroofd. De recherche zoekt getuigen om deze zaak op te lossen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op zondagavond 27 juni fietst een 16-jarige meisje uit Houten rond 22.30 uur over het Castellumpad, komende uit de richting van het Piazza en gaande in de richting van het Forum. Wanneer zij aan de zijde van het Piazza de tunnel onder station Houten Castellum inrijdt, ziet zij daar een groepje van drie jongens staan. Haar bekruipt meteen een onbehaaglijk gevoel en zij stopt vlug haar telefoon in haar kleding weg. Dat haar gevoel haar niet bedriegt, blijkt meteen daarna: net voordat zij de jongens kan passeren, stapt één van hen plotseling het fietspad op en blokkeert haar de weg. Eén van de andere jongens gaat vervolgens achterop haar bagagedrager zitten. Eén van de drie geeft haar de opdracht af te stappen en zij ziet dat de jongen voor haar iets glimmends in zijn hand heeft, naar haar idee een mes. Hevig geschrokken doet zij wat er van haar wordt geëist en stapt af. Vervolgens gaan de drie straatrovers er met haar fiets vandoor. Voorop de fiets zit haar tas, een rugzak, met daarin haar Apple airpods en persoonlijke spullen.

  Het slachtoffer is zo van de kaart, dat zij pas na enige tijd alarm slaat. Zij is zo onder de indruk van de straatroof, dat zij alleen het signalement van de jongen die haar de weg blokkeerde goed onthoudt: jongen met lichte huidskleur, 16-20 jaar, slank postuur, rond de 1.80 meter en een scherpe kaaklijn. Hij droeg een zwart petje en zwarte kleding. Zij weet van de jongen die achterop ging zitten alleen te melden dat hij vermoedelijk licht getint is en eveneens tussen de 16 en 20 jaar oud. Zij heeft geen goed zicht op de 3e straatrover gehad.

  De gestolen fiets is een gebroken witte damesfiets, een Cortina U4-Limited uit 2016, een zogenaamde transportfiets met een pakkendrager voorop. Op die pakkendrager lag haar tas, een soort rugzak met een ruitmotief.

  Vragen

  Wie is getuige geweest van de straatroof?

  Wie weet wie de straatrovers mogelijk zijn?

  Wie kent iemand die na zondagavond 27 juni opeens in het bezit is van de getoonde gebroken witte Cortina transportfiets en/of de gestolen rugzak?

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening