Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Brandstichting appartementencomplex

  In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 december wordt rond 02.55 uur in een appartementencomplex aan de Souvereinburg in Nieuwegein in een gang bij de voordeur van een appartement brand gesticht. Twee mannen gieten een brandbare vloeistof over de vloer en steken die aan. Hier zijn beelden van.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het had niet veel gescheeld of een appartementencomplex aan de Souvereinburg in Nieuwegein had in lichterlaaie gestaan. Terwijl iedereen rustig ligt te slapen, stichten twee mannen brand in één van de gangen van het complex. Het gebeurt allemaal in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 december rond 02.55 uur. De brand wordt gesticht bij de voordeur van een man die rond dat tijdstip met een vriend op de bank een film zit te kijken.

  Bewakingsbeelden
  Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man in het trappenhuis naar een gang loopt en blijft staan bij de voordeur van de woning waar de twee mannen een film zitten te kijken.

  Die mannen hebben een colafles bij zich, met daarin waarschijnlijk een brandbare vloeistof. Ze lopen naar dezelfde voordeur. De man die er als eerste was, loopt dan weg.
  De andere twee gieten de brandbare vloeistof over de vloer en steken dat aan. Er onstaat een flinke steekvlam. De mannen rennen weg en het vuur schiet onder de voordeur van de woning door.

  Ontruiming
  De bewoner belt 112. Het vuur in de gang dooft grotendeels vanzelf. Vanwege de heftige rookontwikkeling moeten wel vijftien woningen worden ontruimd. De schade aan het appartementencomplex bedraagt zo'n 16.000 euro. De bewoner zegt geen idee te hebben wie het op hem gemunt heeft en waarom.

  Signalementen

  Persoon 1
  Dat is de man die als eerste in beeld kwam. De man is onherkenbaar in beeld omdat niet duidelijk is wat zijn rol is in deze zaak. De politie wil graag weten wie hij is. Hij kan een goede getuige zijn, maar mogelijk hoort hij wel bij de mannen die nog geen minuut later in beeld komen.
  - lichtgetinte huid
  - hij droeg een donderblauwe capuchontrui
  - en een zwarte broek

  Verdachte 2
  - lichte/lichtgetinte huidskleur
  - normaal postuur
  - donkerblauwe jas met capuchon
  - grijze spijkerbroek
  Op zijn jas zaten wat opvallend details, zoals de capuchon een opvallende lichtblauwe baan en op de bovenarm zitten drie gekleurde banen.

  Verdachte 3
  - lichte/lichtgetinte huid
  - slank/normaal postuur
  - donkerblauwe capuchontrui of jas met capuchon met een logo op de linkerbovenarm en op de buik
  - donkere sjaal voor zijn mond en neus
  - zwarte broek

  Vragen

  Wie weet wat de mogelijke aanleiding is voor de brandstichting?

  Wie weet wie de brandstichters mogelijk zijn? 

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=4JFz2vkBDzE

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening