Ga naar content
Mijn buurt: 
utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Unieke hobo uit trein gestolen

  Op woensdagavond 09 juni wordt rond 21.30 uur op Utrecht Centraal Station een zwarte rugzak met een unieke hobo en een (blaas)rietenmachine gestolen. Het betreft een unieke hobo, waarop alleen de eigenaresse, een beroepsmuzikant uit Amsterdam, kan spelen. Nieuwwaarde hobo 9000 euro en rietenmachine 2000 euro.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op woensdag 09 juni neemt een 48-jarige vrouw uit Amsterdam rond tien over half acht vanuit Dusseldorf (Duitsland) de internationale trein ICE 104 naar Amsterdam. De Amsterdamse is beroepsmuzikant en bespeelt haar eigen unieke hobo van het merk Marigaux. In de trein legt zij haar zwarte rugzak (70 cm hoog, 50 cm breed en 30 cm diep) met daarin de koffer met haar hobo en een koffer met de  rietenmachine (zogenaamde spiegelmachine) in een bagagerek. Zij zit een rustige coupe met maar enkele andere passagiers en zij duikt voor de lange reis in een boek.

  Als de trein rond half tien op perron 5 van Utrecht Centraal stopt, kijkt zij op en ziet een man met een gezet postuur, rond de 40 jaar, rond de 1.80 meter, gekleed in een donkere jas met een lichtkleurig T-shirt en een lichtkleurige pet, even haar kant op kijken. De man had zij niet eerder in de coupé gezien en zij ziet dat hij wegloopt en de coupé verlaat. Pas dan ziet zij dat haar rugtas met inhoud uit het bagagerek is verdwenen. Hevig geschrokken en stomverbaasd loopt zij nog door de trein, maar ziet de man en haar rugzak niet meer. Ook gaat zij nog het perron op om te kijken of zij de man daar ziet, maar hij blijkt te zijn verdwenen. Het slachtoffer doet aangifte van de diefstal.

  De gestolen hobo is uniek en is min of meer speciaal gemaakt voor de Amsterdamse, met onder andere extra kleppen. Een andere hoboïst zal er dan ook niet op kunnen spelen. Het instrument vertegenwoordigt een nieuwwaarde van 9000 euro. Daarbovenop komen nog de kosten van de machine om de (blaas)rieten te maken, die kost nieuw 2000 euro.

  De hobo is van het merk Marigaux, type 901 met duimplaat en voorzien van het serienummer 41685. Hij zit in een zwarte koffer met rode voering. De (blaas)rietenmachine zit in een zwarte metalen koffer met aluminium hoeken.

  Vragen

  Wie is getuige geweest van de diefstal van de zwarte rugzak of heeft de dief daarmee zien vluchten? Hij moet op woensdagavond 9 juni rond half tien perron 5 op Utrecht CS hebben verlaten.

  Wie weet waar de hobo en/of rietenmachine nu zijn? Mogelijk heeft de dief ze ergens proberen te verkopen.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening