Ga naar content
Mijn buurt: 
hendrik-ido-ambacht +5.0km
  Verander locatie

  Beelden en beloning in onderzoek naar vermogende Nederlanders

  Wie heeft informatie over de verdachten in het onderzoek naar de overvallen op en woninginbraken bij vermogende Nederlanders? De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Een groot onderzoek startte vorig jaar nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) van de politie eenheid Rotterdam, een patroon zagen. Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.

  Aanhoudingen
  Dinsdag 8 december vorig jaar werden al zeven mannen aangehouden en op 18 maart een achtste. Hij werd in het buitenland aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 tot 32 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse overvallen en woninginbraken in Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland, Ridderkerk en Uden. Lees ook https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html
  Zeven verdachten zitten nog altijd vast.

  Camerabeelden
  In het onderzoek zijn nog meer verdachten naar voren gekomen waar het RTO graag meer informatie over wil hebben. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond zijn op 1 en 3 juni beelden getoond.

  Beloning
  De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft ook een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de tot nu toe nog onbekende overvallers in de zaken van Dordrecht, Ridderkerk en Uden. Ook kan relevantie informatie, die nog niet eerder in het onderzoek naar voren is gekomen, over de al bekende verdachten een toekenning van (een deel van) de beloning opleveren.

  Vragen

  Heeft u meer informatie over deze zaak dan komt de politie graag in contact met u. Dit kan via onderstaand formulier of door te bellen met het gratis opsporingsnummer 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vertrouwelijk via het Team Crimininele  Inlichtingen (TCI).

  Team Criminele Inlichtingen
  TCI, Team Criminele Inlichtingen, is een afdeling die haar bronnen mag afschermen. Namen van tipgevers komen niet in de registraties, niet bij de advocaten of rechtbank, zelfs niet bij de rechercheurs die het onderzoek draaien. De informatie wordt geanonimiseerd door gegeven. Het team is te bereiken via 088-6617734.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=PYbkKntpIWU

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening