Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Vernieling motorfiets

  In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 maart werd een motor van een bewoner aan de Van Esveldstraat vernield. Van de vernieler zijn beelden.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het gebeurde in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart. De motor stond geparkeerd aan de Van Esveldlaan in Utrecht.

  Op bewakingsbeeld is te zien hoe iemand de motor omver trekt. Om even na 3.00 uur 's nachts komt een groepje van vier jongens aanfietsen. Eén van hen gooit zijn fiets op de grond, loopt naar de motor en trapt ertegen. Daarna schopt hij een paar keer tegen een lantaarnpaal. Hij loopt terug naar de motor en trekt hem met veel kracht omver. Omdat de verdachte vermoedelijk minderjarig is, is zijn gezicht in eerste instantie onherkenbaar gemaakt.

  Schade
  De volgende ochtend ontdekt een buurman dat de motor op de grond ligt. Hij zet hem rechtop en waarschuwt de eigenaresse.
  "Ik ben direct gaan kijken wat er stuk was en toen ben ik wel in huilen uitgebarsten."
  Eigenaresse vernielde motor

  Door de klap is de hele linkerkant van de motor gehavend; spiegel en richting-aanwijzer afgebroken, verbogen stuur en koppelings-hendel, deuk in de tank, scheve koplamp en gebarsten dashboard. De schade bedraagt in totaal ruim 1700 eurospiegel

  Signalement
  - normaal postuur
  - donker haar
  - beige jas, capuchon
  - zwarte broek
  - witte sneakers
  - damesfiets

  Door het getrap tegen de lantaarnpaal zou de jongen best een pijnlijke rechtervoet hebben gehad.

  Vragen

  Wie herkent deze agressieve motorfietsvernieler? Het is goed mogelijk dat hij door het hard trappen tegen de lantaarnpaal letsel aan zijn rechtervoet heeft overgehouden.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening