Ga naar content
Mijn buurt: 
utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Zeer ernstig ongeval, één betrokkene vlucht

  Zaterdagavond 1 mei werd een scooter op de kruising van de C.H. Letschertweg met de Strijkviertel aangereden door een bestelbus. Een van de gewonde scooterrijders gaat er dan snel vandoor op een andere scooter. De politie wil graag meer weten over de scooterrijders.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Rode scooter
  Zaterdag 1 mei tegen 18.30 uur rijdt een bestelbus vanuit De Meern over de C.H. Letschertweg richting de A2. Op de kruising met het Strijkviertel ziet de bestuurder twee scooters aan komen van rechts uit de richting van de onderdoorgang van de A12. Op de eerste scooter zit één persoon, de tweede (rode) scooter heeft twee opzittenden.

  Vol in de flank
  De bestuurder van de bestelbus verwacht dat ze zullen stoppen, maar tot zijn schrik rijden de scooters door. Hij kan niet meer op tijd remmen. De voorste scooter, met één persoon, schiet nog net voor hem langs, maar de tweede, een rode scooter met twee opzittenden, raakt hij vol in de flank. De scooter schuift de kruising over. Beide opzittenden komen met een harde klap op het asfalt terecht. De één blijft bewusteloos liggen, de ander krabbelt overeind.

  Reanimeren
  De eerste scooter komt dan terugrijden. De persoon die overeind is gekrabbeld, stapt achterop en ze rijden weg richting de tunnel onder de A12, zónder zich te bekommeren over de jongen die zwaargewond op straat ligt. Omstanders reanimeren hem.

  Ziekenhuis
  Het achtergelaten slachtoffer blijkt een jongen van 16 uit IJsselstein. Hij wordt in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken, waardoor in eerste instantie niet duidelijk is wie de andere opzittende van de rode motorscooter is. De politie gaat bellen met ziekenhuizen in de omgeving. In één van die ziekenhuizen is die avond een man van 24 uit IJsselstein met ernstige verwondingen binnengebracht. Dat zóu de gevluchte opzittende kunnen zijn. Maar ook hém heeft de politie, in verband met zijn gezondheidstoestand, nog niet kunnen spreken.

  Hulp van het publiek
  Wie zat er op die rode motorscooter, samen met de 16-jarige jongen uit IJsselstein? Beiden droegen geen helm en op de motorscooter zat géén kentekenplaatje. Ze waren onderweg samen met een persoon op een donkere scooter, mogelijk ook een motorscooter.
   

  Vragen

  Wie zat er op die rode motorscooter, samen met de 16-jarige jongen uit IJsselstein? Beiden droegen geen helm en op de motorscooter zat géén kentekenplaatje. Ze waren onderweg samen met een persoon op een donkere scooter, mogelijk ook een motorscooter.

  Getuigen
  De politie heeft al getuigen gesproken, maar als er mensen zijn die het ongeluk hebben gezien en nog geen contact hebben opgenomen, dan vraagt de politie dit alsnog te doen.

  Tips?
  Wie zijn de andere opzittenden van de scooters? Dat wil de politie graag weten. Heeft u informatie die kan helpen ze te vinden? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening