Ga naar content
Mijn buurt: 
amstelveen +5.0km
  Verander locatie

  Betalen met gestolen creditcard en bankpas Belgiëplein

  De politie is op zoek naar een man en een vrouw die ervan worden verdacht een 53-jarige man te hebben bestolen van zijn creditcard en bankpas om vervolgens met de creditcard te pinnen en te betalen. Deze transacties staan op camerabeelden.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op dinsdag 2 maart 2021 doet een 53-jarige man boodschappen bij een supermarkt aan het Belgiëplein.

  Hij betaalt bij de zelfscankassa en loopt vervolgens met zijn boodschappen naar de auto. Terwijl hij nog op de parkeerplaats bij zijn auto staat, krijgt hij een sms-bericht van zijn bank: er is een betaling gedaan met zijn creditcard. De man vindt dat vreemd, want hij heeft zijn creditcard niet gebruikt. Dan merkt hij dat zijn portemonnee niet meer in zijn jaszak zit. De creditcard zit in zijn portemonnee en die portemonnee had hij even daarvoor nog gebruikt om zijn boodschappen te betalen. Tussen het betalen in de supermarkt en naar zijn auto lopen, is de portemonnee van het slachtoffer hoogstwaarschijnlijk gestolen.

  De man neemt direct contact op met de bank om zijn creditcard (en andere bankpassen) te laten blokkeren. Helaas blijkt de creditcard al te zijn gebruikt.

  In totaal is er voor ruim 1500,00 euro opgenomen en gepind in de supermarkt op het Belgiëplein. Hier zijn beelden van en op die beelden zijn twee verdachten te zien. Deze personen worden ervan verdacht meerdere malen grote geldbedragen te hebben opgenomen en sigaretten te hebben gekocht met de bankpas. 

  Op de beelden is te zien hoe de twee verdachten staan te wachten in de hal van de supermarkt. Zodra het slachtoffer langsloopt, gaan ze achter het slachtoffer aan en verlaten de winkel. Even later komen de verdachten de supermarkt weer in en lopen richting de geldautomaat. Daar worden vervolgens meerdere malen grote geldbedragen opgenomen met de creditcard van het slachtoffer. Daarna gaan de verdachten naar de informatiebalie en daar worden sigaretten met de creditcard gekocht.

  Het is niet duidelijk hoe de verdachten aan de creditcard en de pincode van de creditcard zijn gekomen.

  Signalement verdachten
  In deze zaak is er sprake van twee verdachten.

  Verdachte 1:
  - Vrouw,
  - Lichte huidskleur,
  - Zwart schouderlang steil haar,
  - Normaal postuur, kleiner dan de mannelijke verdachte.

  Zij droeg:
  - Donkerblauwe driekwart jas,
  - Donkerblauwe trui,
  - Donkerblauwe broek met rode bies en rood logo,
  - Witte gympen,
  - Blauw buideltasje, draagt zij op haar buik en schuin  over haar schouder,
  - Zonnebril,
  - Lichtblauw mondkapje.


  Verdachte 2:
  - Man,
  - Lichte huidskleur,
  - Zwart krullend haar in een knotje op het hoofd,
  - Normaal postuur.

  Hij droeg:
  - Beige vest met zwart borstzakje en zwarte bies rond de steekzakken,
  - Donkerblauwe jeans broek,
  - Zwarte schoenen met opvallende rode punt,
  - Zonnebril,
  - Lichtblauw mondkapje.

   

  Vragen

  Informatie delen
  Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

   

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening