Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Wie zijn de oplichters die voor ruim een ton aan munten stalen?

  Op 5 februari van dit jaar werd een 46-jarige man uit Boekel opgelicht in een hotel in Schiedam. Een koper van gouden munten ging er, zonder ervoor te betalen, met het goud ter waarde van ruim 100.000 euro vandoor. Bureau Rijnmond besteedde eerder aandacht aan de zaak. Dinsdag 26 oktober wordt ook aan de kijkers van Opsporing Verzocht gevraagd of ze de mannen op bewakingsbeelden herkennen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Die vrijdagmiddag sprak de man uit Brabant af met een koper van gouden munten. In het hotel was een aparte ruimte gereserveerd waar het tweetal de koop kon voltooien. Alles verloopt volgens plan, tot het moment dat de koper de munten apart neemt om te checken op echtheid. Hij loopt even de ruimte uit, maar keert niet terug. Hij gaat er van het goud vandoor.
  Naast de man die het slachtoffer oplicht,  is er op bewakingsbeelden nóg een man te zien. Dat is vermoedelijk de bestuurder van de auto waarmee het tweetal arriveert en weer vertrekt. Ondanks de mondkapjes die ze dragen, zijn de mannen goed in beeld.

  Vragen

  Weet u wie dit zijn of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Laat het ons weten.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=KepiaYJYZUs

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: