Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Bankpasfraude en babbeltruc Lopik

  Begin januari doet een man zich telefonisch voor als bankmedewerker. Enkele uren later komt er iemand langs bij het slachtoffer om het bankpasje van de bewoner op te halen. Hier wordt vervolgens 4000 euro mee gepind.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op woensdag 6 januari 2021 om 17:45 uur werd een bewoner van de Vrijheidslaan in Lopik gebeld door iemand waarvan het telefoonnummer onherkenbaar/anoniem was. Hij hoorde een mannen stem in het Nederlands en zonder accent spreken. De man zei: "Ik bel vanuit Zeewolde en iemand wilt uw bankrekening kraken". Hierop reageerde het slachtoffer dat dat niet mogelijk was. Het slachtoffer was volledig in de veronderstelling dat hij een bankmedewerker aan de lijn had. De nep-bankmedewerker wilde een afspraak maken om zijn bankpas te komen wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer heeft hem naar mijn woning laten komen. Op dezelfde dag rond 20:00 uur belde er iemand aan bij de woning. Het slachtoffer opende de deur en daar stond een jongen.

  De jongen heeft circa vijf minuten bij de deur gestaan en het slachtoffer hoorde hem in het Nederlands en zonder accent zeggen: "Ik kom het pasje halen". Hij gaf hem zijn bankpasje en hij zei dat hij het nieuwe pasje zou brengen op zaterdag 9 januari tussen 12:00 uur en 12:30 uur. Hierna liep hij weg in de richting van de Rabobank aan de Vrijheidslaan te Lopik. Het slachtoffer had er een twijfelachtig gevoel bij of het allemaal wel klopte en toen de man niet verscheen op het afgesproken moment heeft hij de politie gebeld. Ook heeft hij direct de bank gebeld en zijn bankrekening geblokkeerd.  Hij hoorde van de bank dat eral  5 x 800 euro opgenomen was. In totaal 4000 euro dat weggenomen was. Dit zou gepind zijn bij de Rabobank op de Anne van Buurenstraat te Lopik.

  Signalement

  - Man

  - Geschat tussen de 160 en 180 centimeter lang

  - Geschat tussen de 16 en 25 jaar oud

  - Licht getinte huidskleur

  - Zwart haar

  - Donkerkleurige ogen

  - Ronde halve boogjes als wenkbrauwen, verder niet gestyled

  - Blauw wegwerpmondmasker met witte bovenrand

  - Grijze licht antracietgekleurde nauwsluitende jas/vest met blauw logo linkerborst en rechterborst en met een donkerdere rits, met capuchon over het hoofd gedragen

  - Dunne broek, ogenschijnlijk blauw van kleur

  Vragen

  Wie herkent de pinner van de beelden?

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening