Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
  Verander locatie

  Explosie Alexander de Grotelaan Utrecht

  De bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan werden in de vroege ochtend van 26 juli opgeschrikt door een enorme knal en rook. In het portiek bleek een ontploffing te zijn geweest, die veel schade heeft aangericht. Het lijkt te gaan om een bewuste actie. Daarom is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden die meer duidelijkheid geven over deze explosie.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Rond 02.30 belden verschillende mensen de politie om de ontploffing te melden. De flat is door Explosieven Opruimingsdienst onderzocht op mogelijke andere explosieve materialen. Daarbij zijn geen andere explosieven aangetroffen. Na sporenonderzoek zijn er aanwijzingen dat de ontploffing bewust is veroorzaakt.

  Er raakte niemand gewond, maar er zijn zeven gezinnen tijdelijk ondergebracht in een hotel. Deze gezinnen wachten op dit moment af tot de woningbouw aangeeft dat het veilig is om terug naar huis te gaan.

  Rond de tijd van de ontploffing is er iemand gezien die weg rende bij de flat. Dit was waarschijnlijk in de richting van de Columbuslaan/Aziëlaan.

  Getuigen gezocht
  De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de aanleiding voor deze explosie, over degene die ’s nachts in de buurt van de ontploffing was, over de ontploffing zelf, en waarom deze heeft plaatsgevonden.

  Woont u in de omgeving en heeft u een beveiligingscamera, of deurbelcamera? Dan kan het ook zijn dat u beelden heeft gemaakt die kunnen helpen bij het onderzoek. Ook als u in een wijdere omgeving woont, kan het zijn dat u tussen 2.15 en 2.45 uur iets heeft vastgelegd dat van waarde kan zijn. Ziet u op uw camerabeelden iets opvallends? Deel dit dan met ons.

  Overval omstander
  Opvallend was dat er tijdens de drukte rondom de explosie, ook een diefstal en overval plaatsvonden. Er werd ingebroken bij een auto in de buurt. Daarnaast werd een man overvallen die verslag wilde doen van de ontploffing. Twee mannen op een scooter beroofden hem rond 5.30 uur met geweld van zijn spullen. Ook hiervoor zijn wij op zoek naar getuigen.

  Contact opnemen
  U kunt contact opnemen via 0900-8844 of via bovenstaand meldformulier. Daar kunt u ook de camerabeelden uploaden. Weet u iets over de explosie, maar vind u het lastig om dit te delen? Dan kan dit ook 100% anoniem via M. Bel daarvoor 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening