Ga naar content
Mijn buurt: 
schoorl +5.0km
  Verander locatie

  Wie herkent deze brandstichter?

  In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni, is rond 02.30 uur brand gesticht bij een boetiek aan de C.F. Zeiler Boulevard in Bergen aan Zee. Vijf dagen later, op donderdag 24 juni, werd wederom brand gesticht bij de winkel.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De eigenaar van de boetiek kwam zaterdagmiddag bij zijn winkel en zag enige schade in zijn pand. Na het bekijken van de camerabeelden, constateerde de man dat een man de boetiek in brand probeerde te steken. Op de beelden waren eveneens flinke vlammen te zien, maar deze doofden ook snel. De man die de brand aanstak, rende na zijn actie in noordelijke richting. Kort daarna kwam nog een auto in beeld die in zuidelijke richting reed. De dader zou dus in deze auto gezeten kunnen hebben. De schade aan het pand viel mee; er was enkel sprake van een zwartgeblakerde vloer.
  Brand 24 juni
  Dit was op 24 juni echter niet het geval. Rond 02.15 uur werd de politie gealarmeerd dat in het pand meerdere inbraak- en brandalarmen zouden afgaan. Ter plaatse was direct veel rookontwikkeling zichtbaar. Nadat de brandweer het vuur had gedoofd, werd duidelijk dat de boetiek dit keer wel behoorlijke schade had opgelopen. Ook alle kleding en overige goederen die zich in de winkel bevonden, waren beschadigd en daardoor onverkoopbaar.
  De politie kan niet vaststellen of de brandstichter van 19 juni, ook verantwoordelijk is voor deze brand. Het is echter wel opvallend dat in vijf dagen tijd, twee keer brand is gesticht bij hetzelfde pand.

  Vragen

  De man die verantwoordelijk is voor de brand op 19 juni, staat op beeld en de politie wil graag weten wie deze brandstichter. Herkent u de man? Neem dan s.v.p. contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek, is welkom. Heeft u iets (verdacht) gezien of gehoord in de nachtelijke uren op 19 of 24 juni? Geef deze informatie door via één van de voornoemde telefoonnummers. Of vul hieronder online het tipformulier in.

  2021126073/2021129429

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening