Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Daders gefilmd van moord op Wisam Al-Abbasi (37)

  Op vrijdagavond 23 juli 2021 werd de 37-jarige Wisam Al-Abbasi uit Capelle aan den IJssel neergeschoten. Dat gebeurde toen hij rond 23.20 uur zijn hond uitliet vlakbij zijn woning aan het Valeriusrondeel. Een paar uur later overleed Wisam in het ziekenhuis. De schutter vluchtte in een rode Renault Clio.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  DJ Wisam
  De in Irak geboren Wisam had een eigen evenementenbureau, Iraqi Events. Hij organiseerde grote feesten waarvoor hij bekende Irakese artiesten naar Nederland liet komen. Zelf stond hij vaak achter de draaitafel en veel mensen kenden hem dan ook als DJ Wisam.
  Wisam woonde samen met zijn moeder en zijn hondje, dat hij liefkozend zijn zoontje noemde.

  Mogelijke problemen
  Mede door de coronacrisis had Wisam met zijn bedrijf een aantal schulden. Mogelijk ligt in moeilijkheden daaromtrent het motief voor zijn moord. De politie wil graag meer weten over mogelijke problemen die Wisam had, zowel zakelijk als privé.

  Bewakingsbeelden
  De dader is na het schieten ingestapt in een rode Renault Clio en is samen met de bestuurder weggereden. Die auto is zo’n vier kilometer verderop, aan de Burgemeester van Beresteijnlaan in Capelle, in brand gestoken.
  De twee inzittenden, onder wie de vermoedelijke schutter, zijn na de brandstichting weggerend. Daarbij zijn ze door een camera vastgelegd. Beide mannen leken lichtkleurige kleding te dragen. Verderop is het tweetal overgestapt in een andere auto.

  Toyota Yaris
  De tweede vluchtauto is vermoedelijk een Toyota Yaris. Die is op verschillende plaatsen in Capelle aan den IJssel gefilmd; voor het laatst in de richting van de A20. De Toyota Yaris is nog niet teruggevonden. Opvallend is dat deze auto op 23 juli een kapot rechter achterlicht had.

  Clio vanuit Delft
  De Renault Clio werd op 26 juni 2021 gestolen vanaf de Boeroestraat in Delft. Op de avond van de moord, bijna en maand later dus, is de auto vanuit de richting Delft naar Capelle aan den IJssel gereden. Mogelijk zegt dit iets over de daders.

  Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen:

  • Wie heeft Wisam Al-Abbasi doodgeschoten?
  • Wie weet iets over het motief?
  • Waar is de Toyota Yaris op dit moment?
  • Waar is de rode Renault Clio geweest tussen 26 juni en 23 juli en wie beschikte er in die periode over?

  Bel met de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening