Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Bankhelpdeskfraude Gorredijk

  Begin dit jaar werd een inwoner van Gorredijk slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Herkent u de verdachte op de beelden?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op 8 februari rond 13.00 uur werd gebeld door een persoon die zich uitgaf als medewerker van een bank. Deze persoon vertelde het latere slachtoffer dat er fraude gepleegd werd met zijn bankrekening en dat hij zijn bankpas en pincode in moest leveren bij de bank om dit op te lossen. Een collega van de bankmedewerker zou de bescheiden bij het slachtoffer thuis ophalen.

  De man geloofde het verhaal en gaf in goed vertrouwen zijn bankpas en pincode af aan iemand die even later bij hem aan de deur kwam. Later die dag werd duidelijk dat hij het slachtoffer was geworden van fraude. Bij een geldautomaat in Gorredijk werd een groot geld bedrag van zijn rekening opgenomen. 

  Herkent u de persoon op de beelden? Bel dan direct met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Als u anoniem wilt blijven belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yAwz9o89UDM

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening