Ga naar content
Mijn buurt: 
oudeschoot +5.0km
  Verander locatie

  Bankhelpdeskfraude Heerenveen

  Op woensdag 12 januari 2022 omstreeks 17.00 uur werd een 74-jarige inwoner van Heerenveen gebeld door een vrouw die zich voordeed als medewerkster van de fraude-afdeling van een bank. Zij vertelde dat er mogelijk fraude werd  gepleegd met zijn bankrekening en bankpas. Er was volgens de persoon die zich voordeed als medewerkster van de bank een nieuwe bankpas aangevraagd voor de bankrekening van het slachtoffer want mogelijk was zijn bankpas 'geskimd'. Om fraude te voorkomen moest de 74-jarige al zijn bankpassen en pincodes van al de bankrekeningen die hij had in een enveloppe doen. Een medewerker van de bank zou de enveloppe later die dag ophalen. 

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  Update 17 juni 2022:
  Eén van de verdachten heeft zichzelf, nadat de beelden zijn verspreid in het programma Opsporing NL, gemeld. Wij gaan met hem in verhoor. Zijn foto is verwijderd, wij vragen iedereen die het gedeeld heeft dit ook te doen. We zijn nog steeds op zoek naar de andere twee verdachten. Heb jij informatie? Die is nog steeds erg welkom.

  Omschrijving

  De zogenaamde fraudemedewerkster van de bank wist door list en bedrog het slachtoffer zo ver te krijgen dat hij zijn eigen bankpas en de pas van een bankrekening die hij als penningmeester beheerde, overhandigde aan een vrouw die even later zo rond 17.30 uur bij hem aan de deur kwam. 

  Op donderdag 13 januari kreeg de Heerenvener twijfels over de gang van zaken en controleerde zijn bankrekeningen. Hij zag dat er grote geldbedragen overgemaakt waren naar zes onbekende rekeningen en dat er bij geldautomaten in Heerenveen en Leeuwarden grote bedragen geld op waren genomen. Bij de geldautomaten werden opnames gemaakt van drie verschillende personen die gebruik maakten van de bankrekeningen van het slachtoffer. De politie wil graag weten wie dit zijn.

  Herkent u één van deze personen op de beelden hieronder of weet u misschien waar zij verblijven? Bel dan direct met de politie opsporingstiplijn 0800-6070 of als u anoniem wilt blijven Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=C8jhgiai3sA

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening