Ga naar content
Mijn buurt: 
Utrecht Leidsche Rijn +5.0km
  Verander locatie

  Ongeregeldheden na WK-wedstrijd

  De politie is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden die plaatsvonden na de WK voetbalwedstrijd Marokko-Portugal zaterdagavond. Politie is vooral op zoek naar beelden van de ongeregeldheden waarop de relschoppers staan. Liefst waarop duidelijk te zien is dat ze vuurwerk of andere items naar de politie gooien.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Na de WK voetbalwedstrijd Marokko-Portugal, zaterdagavond 10 december, kwamen tientallen volwassenen en kinderen bij elkaar o.a. op het Westplein, Kanaalstraat en Moskeeplein.  De feestelijke sfeer sloeg om toen vanuit het publiek zwaar vuurwerk werd afgestoken.  Een waarschuwing om hiermee te stoppen werd genegeerd. Dat was het moment dat het besluit is genomen om de (wijk)agenten, toezichthouders en vrijwilligers vanuit de Marokkaanse gemeenschap (zoals buurtvaders) die toezicht hielden, terug te trekken en de ME in te zetten. Politieagenten werden bekogeld met stenen, blikjes en zwaar vuurwerk. Twaalf van hen werden geraakt waarbij vier agenten licht gewond zijn geraakt. Er zijn vier personen aangehouden voor onder andere het gooien/afsteken van vuurwerk en/of stenen. Twee verdachten zitten nog vast.

  De politie is een onderzoek gestart met als doel meer relschoppers op te sporen en aan te houden. Zo worden onder andere camerabeelden uitgekeken.

  Vragen

  Wie heeft camerabeelden van de relschoppers? Of wie heeft meer informatie?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=uaP6o0GKUuA

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening