Ga naar content
Mijn buurt: 
Rotterdam +5.0km
  Verander locatie

  Babbeltruc - Kastanjesingel - Rotterdam Noord

  Een bijna 94-jarige vrouw wordt woensdagmiddag 19 oktober in haar eigen woning slachtoffer van een babbeltruc. De volgende dag wordt voor een groot bedrag van haar rekening gepind. We lieten eerder de beelden geblurd zien omdat het mogelijk om minderjarigen ging, maar dat leverde geen herkenning op. In de laatste aflevering van Bureau Rijnmond lieten we de beelden wel herkenbaar zien.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op woensdag 19 oktober rond 16:00 uur kwam een man bij een bijna 94-jarige, dementerende vrouw aan de deur. Hij praat zich naar binnen en na enige tijd vertrekt hij weer.

  De volgende dag is de zoon van mevrouw op bezoek, wanneer iemand van de bank belt omdat er groot bedrag was gepind van haar rekening. Het gaat om een aantal betalingen voor in totaal ruim 3000 euro. De bank heeft de pas toen geblokkeerd. De zoon gaat op zoek naar haar portemonnee en ziet dat twee bankpasjes missen. De dame geeft aan dat zij die niet aan de man heeft gegeven. 

  Het slachtoffer kon zich niet meer herinneren met welk praatje de man is binnengekomen en hoe hij er uitzag. Gelukkig hebben we beelden, waarop twee jonge mannen te zien zijn die pinnen met de gestolen passen. Herkent u hen, of herken je jezelf, meld je dan! 

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=m4WmW-KrhtA

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening