Ga naar content
Mijn buurt: 
Jan de Louterstraat, Amsterdam +2.0km
  Verander locatie

  Gewapende overval fastfoodrestaurant Gulden Winckelplantsoen

  Op maandag 22 november 2021 rond 21:30 uur krijgen medewerkers en een mogelijke klant van een restaurant van een bekend fastfoodketen de schrik van hun leven. Bij het restaurant, gevestigd aan de Gulden Winckelplantsoen te Amsterdam, komt driftig een nog onbekende man met een fors mes binnen gelopen. Hij wil geld zien. De medewerkers en de klant worden bedreigd met een mes. Ondanks uitgebreid onderzoek ter plaatse, is de zaak nog niet opgelost. Kijkt u mee naar de beelden?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Impact
  De opbrengst moet de overvaller haast wel tegen zijn gevallen, want zijn buit bedraagt ‘slechts’ 50 euro. Maar voor die schamele 50 euro die het hem heeft opgeleverd, moesten de medewerkers blijkbaar zo een heftige gebeurtenis meemaken. De impact van die avond is dan ook groot geweest, ondanks het feit dat niemand gewond is geraakt.

  Signalement
  De verdachte op de beelden kan als volgt worden omschreven:

  • Man
  • Ongeveer 18 tot 23 jaar oud
  • Normaal postuur
  • Lichte huidskleur met donkere wenkbrauwen
  • Draagt donkere kleding en schoenen, met een capuchontrui van het merk Under Armour met witte koordjes
  • Draagt een lichtblauw mondkapje

  Belangrijke getuige
  De toevallige voorbijganger of –gangster springt geschrokken weg, zo is op de beelden te zien. Dat is veelzeggend voor wat betreft de ernst van de situatie. Deze persoon is tot op heden niet echter bekend bij de politie, maar we zouden hem of haar graag willen spreken. Hij of zij is mogelijk een belangrijke getuige.

  Vragen
  Wie kent of herkent de man op de beelden? Of herkent u zich in het verhaal als de toevallige voorbijganger, die ook met de verdachte en zijn mes wordt geconfronteerd? Dan komen we graag in contact. Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening