Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Man mishandeld na blussen brand

  In de nieuwjaarsnacht ontstond er een dreigende situatie rondom de Nieuwe Poort in Woudenberg. Daarbij werd een dienstauto vernield en een auto van handhaving en toezicht in brand gestoken. Een behulpzame omstander probeerde deze auto te blussen, maar werd daarna door een groep mannen mishandeld. We zijn op zoek naar getuigen die meer hebben gezien, of mogelijk beelden hebben.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Wat een gezellige oud en nieuw had kunnen zijn, liep in Woudenberg een stuk anders. Aan de Nieuwe Poort werd er met vuurwerk gegooid naar een auto waar politiecollega’s in reden. Dat gebeurde tussen 1.15 en 1.20 uur ’s nachts.

  Niet veel later werd er ook vuurwerk gegooid naar een auto van de gemeentelijke handhaving. Deze auto stond geparkeerd op het plein bij de Nieuwe Poort. Rond 1.45 werd de auto beschadigd door een groep mensen op het plein en vloog een deel van de auto in brand.

  Mishandeling
  Een omstander besloot te hulp te schieten en probeerde de auto van de gemeente te blussen. Daarna werd hij door een groepje jongeren belaagd. Er werd met vuurwerk gegooid en de man met de brandblusser werd bedreigd. Uiteindelijk is de man mishandeld door een of meerdere mensen uit de groep.

  Heeft u iets gezien deze nacht?
  Naast het geweld tegen hulpverleners is de mishandeling van de man die te hulp schoot onacceptabel. Wij vragen uw hulp om ervoor te zorgen dat we de mensen die verantwoordelijk zijn voor de mishandeling en de vernielingen te vinden.

  Vragen

  Heeft u die avond gezien wie er verantwoordelijk waren voor de ongeregeldheden op het plein bij de Nieuwe Poort?

  Heeft u van mensen gehoord wie er mogelijk bij betrokken waren?

  Was u buiten en heeft foto’s of filmpjes gemaakt waar mogelijk wat op te zien is?

  Woont u in de omgeving en heeft een camera aan uw huis, waar mogelijk beelden op staan van de verdachten?

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening