Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Poging autodiefstal in parkeergarage Amersfoort

  Begin november probeert een man een auto te stelen uit een parkeergarage in Amersfoort. Hij snijdt de kap van de exclusieve grijze Honda S2000 open en klimt via het dak naar binnen. Het lukt hem uiteindelijk niet om de auto te starten en hij laat duizenden euro's schade achter. De verdachte staat goed op beeld, daarom hopen we dat iemand hem herkent.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op vrijdag 5 november rond 12.00 uur parkeert een 36-jarige Amersfoorter zijn trots, een grijze Honda S2000 cabriolet, in de beveiligde parkeergarage onder het appartementencomplex aan het Smallepad in Amersfoort. De cabriokap is dicht en hij sluit de auto rondom goed af.

  Als hij op zaterdag 6 november rond 10.00 uur weer in de parkeergarage komt ziet hij dat zijn auto een stuk buiten het parkeervak staat. Daarna ontdekt hij dat de kap van de cabrio kapot is gesneden. In de auto is de kabelboom naar het contactslot bij de pedalen los getrokken. Het lijkt erop dat er is gerobeerd de bedrading te verbinden om de auto te starten. Maar dat is de verdachte niet gelukt. 

  Beelden

  De parkeergarage is voorzien van bewakingscamera’s waarop de autodief blijkt te zijn vastgelegd. De poging tot autodiefstal vindt in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november rond drie uur plaats. Uit de beelden blijkt dat hij ruim de tijd neemt: hij komt kort voor drie uur in beeld en verlaat rond 03.25 uur de parkeergarage. De verdachte is daarbij zeer goed te zien.

   

  Tips

  Herkent u deze man? Of weet u meer over die nacht? Neem dan contact op via 0900-6070 of 0800-7000 (anoniem). 

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=51Uon_wQFMY

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening