Ga naar content
Mijn buurt: 
leiderdorp +5.0km
  Verander locatie

  Nieuwe vragen over fiets overleden Esmee

  In verband met het aantreffen van de overleden Esmee van 14 jaar, die op oudjaarsdag op de Melchior Treublaan werd gevonden, hield de politie vrijdag 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam. In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen en doet een oproep naar wie de fiets van het slachtoffer op de Van Riebeeckhof in Leiden heeft achtergelaten.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk was donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar Esmee gezocht. De volgende ochtend, vrijdag 31 december, kwam omstreeks 09.20 uur de melding dat een groepje sporters in een speelparkje aan de Melchior Treublaan het slachtoffer had gevonden. Het meisje was toen al overleden. Op maandag 3 januari heeft de rechter-commissaris besloten dat de verdachte nog 14 dagen in voorarrest moet blijven. In die periode wordt de rol van de verdachte verder onderzocht.

  Wie heeft de fiets achtergelaten? 
  Het onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer is in volle gang.  Op woensdagavond 5 januari werd haar fiets op de Van Riebeeckhof in Leiden aangetroffen. Het onderzoeksteam heeft over deze fiets de volgende vragen;
  • Weet u wie deze fiets hier heeft neergezet?
  • Heeft u iemand op deze fiets zien rijden?
  • Hoe lang staat deze fiets hier al?
  • Zijn er andere zaken rondom deze fiets opgevallen?

  Vragen

  Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06- 57876279. 

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening