Ga naar content
Mijn buurt: 
6227SJ +5.0km
  Verander locatie

  Gewapende overval kunstbeurs TEFAF

  Op dinsdagochtend 29 juni werd er een gewapende overval gepleegd op kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht. Bij de overval raakte niemand gewond, wel werden er sieraden buitgemaakt. In de zoektocht naar (minimaal) vijf voortvluchtige verdachten wordt nauw samengewerkt met de Belgische en Duitse politie.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Kort na de overval kon de politie twee personen aanhouden: een 22-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit België. Deze twee personen reden in een grijs voertuig met een Belgisch kenteken. Deze auto werd aan de kant gezet op de A2 voor de Willem Alexandertunnel in zuidelijke richting. Zij vertoonden dusdanig verdacht gedrag dat er op dat moment voldoende aanleiding was om ze aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de overval. Woensdagavond 30 juni werden zij weer in vrijheid gesteld. In het onderzoek naar de overval rust geen verdenking meer op dit tweetal.

  Maandagavond 4 juli werd er in het opsporingsprogramma Opsporing NL landelijk aandacht besteed aan deze zaak. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte. Deze onbekende man heeft een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers gekocht. De politie houdt er rekening mee dat de brillen die de overvallers dragen, net als de pruik van dader drie, onderdeel zijn van hun vermomming.

  Vluchtroute: MECC Forum - Aubeldomein - Sorrbonnelaan in de richting van de Salernolaan. We vermoeden dat het viertal hier ergens in de omgeving in een ander voertuig is gestapt. Dat kan natuurlijk zijn opgevallen. We willen daarom iedereen die hier in de buurt woont en een bewakingscamera heeft vragen om contact met ons op te nemen. Dat kan via 0800-6070.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening