Ga naar content
Mijn buurt: 
De Bilt, De Bilt, Utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Vrouw gewond na straatroof

  Op vrijdag 11 februari wordt een 65-jarige vrouw slachtoffer van een straatroof op de Oudegracht. Ze komt daarbij zo hard ten val, dat ze een scheurtje in haar heup oploopt. Van de verdachte zijn beelden. De recherche hoopt dat iemand hem herkent.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  De politie is op zoek naar één specifieke getuige: een persoon die door de verdachte werd aangesproken op het Centraal Station in Utrecht. Op bewakingsbeelden is te zien dat de verdachte hem of haar om een sigaret vraagt.

  Omschrijving

  Rond 07:30 uur loopt ze van het station over de Oudegracht richting de Stadhuisbrug. Ze is op weg naar haar werk. Als ze ter hoogte van de Kruidvat loopt wordt ineens haar tas van haar schouder getrokken. Ze valt hard op haar heup en heeft veel pijn. De straatrover gaat er met haar tas vandoor richting de Stadhuisbrug. Omstanders helpen haar en bellen 112. In het ziekenhuis blijkt dat ze een scheurtje in haar heup heeft en dat haar vinger gebroken is. Door het letsel zit ze nu in een rolstoel, herstel kan nog maanden duren.

  De verdachte is te zien op beelden van cameratoezicht, vóór en ná de beroving. Van de beroving zelf zijn geen bewakingsbeelden.

  Signalement
  De verdachte is een man rond de 20/25 jaar, ongeveer 1.75/1.80 lang, heeft een licht tot lichtgetinte huid en kort donker krullend haar dat bovenop geblondeerd is. Hij droeg een donkere capuchonjas en donkere broek.

  Vragen

  Weet u wie deze straatrover is?

  Bent of herkent u de mogelijke getuige?

  Bel één van de tiplijnen 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=gS-XM8stFiI

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening