Ga naar content
Mijn buurt: 
De Bilt, De Bilt, Utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Woningbrand Utrecht

  Op woensdagavond 2 maart brak er brand uit in een appartementencomplex in de Utrechtse wijk Hoograven. Voorafgaand aan de brand klonk een explosie. De recherche vermoedt brandstichting. Op bewakingsbeelden uit de omgeving zijn twee mannen te zien die gezocht worden in verband met deze brandstichting.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Rond 21.15 uur zien voorbijgangers op de 't Goylaan een vuurbal uit de flat tegenover het winkelcentrum Hart van Hoograven komen. Vlak daarvoor klonk een explosie. Het appartement ligt op de tweede verdieping en na de vuurbal slaan de vlammen uit de ramen. Politie en brandweer zijn snel ter plaatse. Omliggende appartementen worden ontruimd. Een kwartier na de explosie is de brand meester. In het appartement blijken geen mensen aanwezig te zijn. De bewoonster was die avond met haar kinderen op bezoek bij haar ouders. Via Whats-app kreeg ze het bericht van een bekende dat er brand in haar woning was.

  Bewakingsbeelden
  Op bewakingsbeelden van de moskee gelegen aan het Camminghaplantsoen zijn vlak vóór en ná de brandstichting twee mannen te zien. Om ongeveer 20.55 uur lopen ze met twee blauwe tassen in hun handen richting de ingang van het appartementengebouw. Rond 21.10 uur komen ze vanuit de richting van het appartement aanrennen.

  Vragen

  Wie heeft meer informatie over de brand? Heeft u iets gezien of gehoord wat kan helpen bij het onderzoek?

  Wie herkent de verdachten van de beelden?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=j-EyKpcXqIw

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening