Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Bestuurder rijdt fietser aan en dumpt daarna auto in kanaal

  In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 april wordt in Utrecht een fietser aangereden door een automobilist. De bestuurder rijdt na het ongeluk door en laat het 32-jarige slachtoffer ernstig gewond achter op straat. Het ongeluk gebeurt rond middernacht op de kruising van de Pijperlaan, richting de Kennedylaan.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De fietser ligt zwaargewond op straat na de aanrijding en is niet aanspreekbaar, de automobilist bekommert zich niet om hem en rijdt weg in de richting van het 24Oktoberplein. De zilvergrijze Volkswagen Up heeft schade, op de plaats van het ongeluk blijft een kentekenplaat achter van de auto. Het slachtoffer wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht en blijkt meerdere botbreuken te hebben.

  Vlak na het ongeluk komt een schipper op het Amsterdam-Rijnkanaal bijna in aanvaring met een auto die in het water drijft, het is een zilvergrijze Volkswagen Up. De auto zinkt naar de bodem, maar de schipper heeft de locatie doorgegeven waardoor het voertuig vrij snel uit het water kan worden gehaald. Er zit niemand in, al snel is duidelijk dat het gaat om de auto die bij het ongeluk betrokken was.

  Route auto
  Uit politieonderzoek blijkt dat de bestuurder na de aanrijding het 24Oktoberplein is overgestoken naar de Beneluxlaan. Die rijdt hij uit tot aan de rotonde waar hij rechtsaf gaat naar de Churhilllaan. De auto is te volgen op bewakingsbeelden vanaf de Bevrijdingslaan. De bestuurder slaat linksaf de Mercatorlaan in en gaat vervolgens naar links de Tirionlaan op. Op de Groenewoudsedijk gaat hij richting de Prins Clausbrug, dooft de lichten en rijdt dan het beeld uit. Iets voorbij de brug wordt de auto het kanaal ingereden.

  Auto gedumpt
  De politie hoopt dat er kijkers zijn die weten waar de bestuurder naartoe is gegaan nadat hij de auto heeft gedumpt in het kanaal. Het is nog onduidelijk of de man er lopend vandoor is gegaan of dat hij door iemand is opgehaald kort na middernacht.

  Vragen

  Weet u wie de bestuurder is die een fietser ernstig verwondde bij een aanrijding in Utrecht en vervolgens zijn auto dumpte in het Amsterdam-Rijnkanaal. Geef uw informatie door via de tiplijn: 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening