Ga naar content
Mijn buurt: 
Utrecht, Utrecht, Utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Brandstichting - Californiëdreef - Utrecht

  Op 13 juli werd aan de Californiëdreef in Utrecht brandgesticht. Rond 22.00 uur 's avonds moet de brand zijn gesticht. Pas de volgende ochtend werd er geconstateerd dat er brand was geweest.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op donderdagochtend 14 juli ziet iemand rook bij het pand. De getuige belt de brandweer en dan blijkt dat er op meerdere plekken brand is geweest en dat dat, waarschijnlijk, de avond ervoor al is aangestoken. Door de brandstichting in het pand aan de Californiëdreef, waar bijeenkomsten worden georganiseerd, is voor ruim een ton aan schade ontstaan.

  Op bewakingsbeelden is de dader te zien terwijl hij over de Mississippidreef loopt. Wat opvalt is dat hij behoorlijk trekt met zijn rechterbeen. Bij het pand van de stichting rommelt hij bij het dichte hek, weet dat uiteindelijk te openen en gaat de binnenplaats op. Ongeveer een half uur later komt hij weer in beeld, als hij wegfietst.

  De man trekt dus met z'n rechterbeen. Het kan zijn dat hij destijds een blessure had. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij altijd met dat been trekt.

  Verdachte

  - lichte huid

  - kort, blond haar

  - zwarte pet

  - zwart shirt

  - donkere broek, vale plekken

  - zwarte schoenen

  En hij had iets zwarts in zijn hand.

  Vragen

  Wie herkent de man op de foto?

  Wie weer waarom er brand werd gesticht bij het pand?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=aV8UX9-RDFU

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening