Ga naar content
Mijn buurt: 
Nieuwerbrug-aan-den-Rijn +5.0km
  Verander locatie

  Schietincident - Leidsestraatweg - Woerden

  In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november rond 02.15 uur kwam de melding binnen van schoten die werden gehoord aan de Leidsestraatweg in Woerden. Een 59-jarige man uit Woerden raakte daarbij zwaargewond. De daders vluchtten in een Audi Q3 of Q5 in de richting van Den Bosch. Een van de daders liep een snijwond op in zijn gezicht. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  De daders, vermoedelijk twee, zijn gevlucht in de richting van de A12 in een donker voertuig gelijkend op een Audi Q3 of Audi Q5. Het voertuig dat hoort bij de kentekenplaten van de vluchtauto is later in 's Hertogenbosch aangetroffen. De kentekenplaten bleken gestolen te zijn. Ook in de omgeving Den Bosch.

  Het slachtoffer heeft zichzelf verdedigd die avond, en hij zegt dat een van de schutters een snijwond in zijn gezicht heeft opgelopen die nacht van 15 op 16 november. Als er mensen zijn die iemand kennen met zo’n snijwond na die nacht, die mogelijk met verdovende middelen bezig is, en kan beschikken over een donkere Audi Q3 of Q5, horen we dat heel graag.

  Omschrijving

  De collega’s die ter plaatste kwamen verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht en behandeld. Hij verkeert niet in levensgevaar. De 59-jarige man uit Woerden is ook zelf aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Er werd een grote hoeveelheid verdovende middelen in zijn huis aangetroffen.

  Getuigen meldden dat er meerdere personen betrokken zijn bij het incident, het is nog onduidelijk hoeveel van hen hebben geschoten. Er zou geschoten zijn buiten de woning. Het onderzoek naar de schutters wordt voortgezet. De verdachten waren donkergekleed en hadden bivakmutsen op. De daders hebben mogelijk gebruik gemaakt van een Audi Q3 of een soortgelijk voertuig.

   

  Vragen

  Wie heeft er meer informatie over  de daders?

  Woont u in de omgeving van de Leidsestraatweg en heeft u mogelijk camerabeelden waar iets op te zien is? Deel dit dan met de politie?

  Weet u meer over het signalement van de verdachten of de vluchtroute?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=3TCd2byiJvs

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening