Ga naar content
Mijn buurt: 
9715 +5.0km
  Verander locatie

  Ongeregeldheden - Abe Lenstra Boulevard - Heerenveen

  Na afloop van wedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen op zondag 10 april ontstaan op het parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion vechtpartijen. We zijn op zoek naar enkele personen die tijdens de rellen met stenen naar de politie hebben gegooid.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  Op woensdag 19-  en donderdag 20 oktober hebben twee van de verdachten (nr. 3 en nr. 4) zich bij de politie gemeld. Wij hebben hun foto's verwijderd. We vragen iedereen die hun foto's heeft gedeeld om deze ook te verwijderen. 

  Omschrijving

  Stenen naar de politie

  Na afloop van de verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen zoeken tientallen FC Groningen supporters actief de confrontatie met supporters van de thuisclub. Er ontstaan hier en daar vechtpartijen waardoor de aanwezige politie besluit in te grijpen om de veiligheid te bewaken. De ME voert charges uit met paarden en honden. Daarop wordt met stenen gegooid naar zowel de politiepaarden als agenten. Daarbij raken twee politiemensen gewond. Geweld tegen hulpverleners en hun paarden accepteren we niet vandaar dat we deze zaak hoog opnemen.

  Herken je een van deze personen?

  Er is veel beeldmateriaal beschikbaar en hierop kunnen we zien dat een aantal verdachten zich schuldig maakt aan strafbare feiten. Herken je een van de verdachten? Heb je andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek? Misschien heb je iemand horen praten over de ongeregeldheden? Wijs diegene dan op onze tiplijn of neem zelf contact met ons op.

  Tips en informatie

  Heb je informatie over de verdachten of de rellen of ken je iemand die meer weet? Vul dan het tipformulier in. Je kunt de informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wil je liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=IzCCtimo3jE

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening