Ga naar content
Mijn buurt: 
    Verander locatie

    Wet luchtvaart – Haerstraat – Oldenzaal

    Op zondag 21 augustus raakte een 56-jarige vrouw zwaargewond aan de Haerstraat in Oldenzaal. Ze werd omvergelopen door paarden die schrokken van een overvarende luchtballon. We willen graag met deze ballonvaarder spreken. Wie heeft informatie?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 07.45 uur was de vrouw bezig met het inladen van haar paarden aan de Haerstraat. Op dat moment kwam er een luchtballon over varen. Toen de ballonvaarder de gasbrander gebruikte, schrokken de paarden. Ze liepen de vrouw omver en daardoor raakte ze buiten bewustzijn. Het slachtoffer heeft tien dagen in het ziekenhuis gelegen, waarvan vier dagen op de Intensive Care. Daarnaast heeft ze door de val een breuk in haar schedel en heeft ze geen reuk en smaak meer.

    De luchtballon heeft mogelijk te laag gevaren waardoor de paarden schrokken en de vrouw letsel opliep. Mogelijk is er sprake van strafbaar handelen door de ballonvaarder. Om dat te kunnen beoordelen is de verklaring van de ballonvaarder en eventuele getuigen van belang.

    We willen graag een oproep doen aan de ballonvaarder, passagiers en getuigen om zich bij ons te melden. Het gaat vermoedelijk om een rode luchtballon.

    Rond 08:15 uur voer de ballon over het gebied tussen Oldenzaal en De Lutte. De ballon kwam uit de richting van het centrum, voer ongeveer over de tennisbanen aan de Haerstraat en ging in de richting van De Lutte. Het is onduidelijk of de ballon aan het stijgen was of juist daalde.

    Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. 

     

    Vragen

    • Ben jij de ballonvaarder? Meld je dan!
    • Wie weet waar de ballon geland is? 
    • Wie heeft er informatie over de ballonvaarder en eventuele passagiers?

     

     

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Jm7obR9fc7A

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening