Ga naar content
Mijn buurt: 
3034 XG +5.0km
  Verander locatie

  Schietincident – Hoge Filterweg - Rotterdam Oost

  Half drie zaterdagmiddag 7 januari is op de Hoge Filterweg in Rotterdam-Kralingen meerdere keren geschoten. Een 69-jarige Rotterdammer raakte hierbij zwaargewond. Twee verdachten rijden weg in een witte auto. Het slachtoffer wordt direct naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op zaterdag 7 januari 2023, omstreeks 14.25 uur, loopt het slachtoffer met twee vrienden op de parkeerplaats van de Hoge Filterweg in Rotterdam. Een schutter opent het vuur en schiet het slachtoffer neer. De dader stapt vervolgens rechtsachter in een witte Mazda 2. De auto rijdt vervolgens weg.

  Later die middag wordt de witte Mazda 2 aangetroffen op de Luipaardstraat in Rotterdam (Kralingseveer). Het blijkt om een gestolen voertuig te gaan. Mogelijk stond deze auto voor het schietincident in de omgeving van de Hoge Filterweg of de Luipaardstraat. Uit camerabeelden in de omgeving blijkt dat de schutter uit de auto stapt en wegloopt over de Luipaardstraat. Naast hem loopt een andere man. Kort daarna komt er een andere man naar de witte Mazda 2. Deze man pakt een rugtas uit de auto en ook hij loopt weg over de Luipaardstraat. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte(n) later in een Opel Corsa ervan door gaan. 

  Vragen

  Herkent u de mannen op de beelden? Neem dan contact op met de  politie.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=hx1E4JBni8Q

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=wDCqxNfMeAM

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening