Ga naar content
Mijn buurt: 
Blaricum +5.0km
  Verander locatie

  Bankpasfraude met diefstal - diverse locaties - Eemnes, Utrecht, Eindhoven

  Eind november, op een maandagavond, werd een oudere vrouw uit Eemnes opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Met een geraffineerd verhaal weten de daders de bankpas van de vrouw mee te nemen. Maar ook een aantal waardevolle spullen, zoals een schilderij uit de16e eeuw. De bankpasdief is inmiddels aangehouden. Maar helaas zijn de gestolen spullen nog altijd zoek. Omdat de dief ook op het criminele pad was in Eindhoven, bestaat de kans dat de goederen in Brabant te koop zijn aangeboden. Helpt u mee deze terug te vinden?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  Omdat de verdachte ook in Eindhoven op het criminele pad was, bestaat de mogelijkheid dat de goederen daar te koop zijn aangeboden. Het Brabantse opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde daarom op 27 februari ook aandacht aan de zaak. 

  Omschrijving

  Op maandagavond 28 november wordt een oudere vrouw zogenaamd gebeld door een bankmedewerker. Er zou fraude zijn gepleegd met haar bankrekening en daarom zou haar bankpas moeten worden opgehaald. Even later komt een zogenaamde bankmedewerker ook daadwerkelijk aan de deur om de bankpas op te halen. Wanneer deze fraudeur vraagt of de oudere vrouw nog meer waardevolle spullen in huis heeft om deze ook veilig te stellen, geeft ze hem ook nog een schilderij, klok en sierraden mee. Het schilderij is een zeer bijzonder stuk uit de 16e eeuw, met de naam: “Tronende Maria met kind voor een stad met de aartsengel Gabriel, die een lelie aanbiedt” van de Vlaamse schilder Pieter Coecke van Aelst.

  Wanneer de man weg gaat belt de oudere vrouw haar dochter. Deze bellen direct de bank, maar helaas is het al te laat. Er is al gepind in Utrecht voor 1.500 euro.

  Pinner aangehouden
  De verdachte die pint met de gestolen pas was ook betrokken bij een andere zaak, die onderzocht werd door een andere politie-eenheid. Daardoor is hij herkend en aangehouden voor de bankpasfraudezaak in Eemnes. Maar helaas had hij de gestolen goederen van déze zaak niet in bezit.

  Neem contact met ons op als u iets weet, want buiten de financiële waarde had het schilderij en de klok ook een emotionele waarde voor het slachtoffer. Ze hoopt dan ook dat deze goederen weer bij haar terug komen.

  Vragen

  Heeft iemand de goederen ergens gezien?

  Misschien te koop aangeboden gekregen?

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=3-s7uVjLEtU

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: